Cumhuriyetin 100. yılında Muğla'da Perde Kapandı!

Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin Cumhuriyet'in 100.yılı etkinlikleri kapsamında düzenlediği 'Cumhuriyetimizin 100. Yılında Dünden Bugüne Muğla Ulusal Sempozyumu' sona erdi.

  • 422

Cumhuriyetin 100. yılında Muğla'da Perde Kapandı!

 Muğla’nın kültürüne; tarihine, edebiyatına, folkloruna, sosyal yapısına, arkeolojisine ve mimarisine dair toplam 12 oturumda 53 bildirinin sunulduğu ve üç gün süren sempozyum vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.

Muğla’nın dünü ve bugününe dair edebiyat, sosyoloji, tarih, dil ve basın, sanat tarihi ve arkeoloji alanında bildirilerin sunulduğu ve iki salonda eş zamanlı olarak yapılan oturumlara Prof. Dr. Adnan Diler, Prof. Dr. Adnan Çevik, Prof. Dr. Alaattin Karaca, Prof. Dr. Ali Osman Gündoğan, Prof. Dr. Erdoğan Keleş, Prof. Dr. Hasan Şen, Prof. Dr. Muammer Tuna, Prof. Dr. Oktay Yivli, Doç. Dr. Bekir Özer, Doç. Dr. Gökben Ayhan katıldı. Sempozyumda Muğla’dan ve farklı illerden 53 akademisyen bildiri sundu.

24 Şubatta yapılan genel değerlendirme toplantısıyla sona eren sempozyumda akademisyenlerimize katılım belgeleri takdim edildi. Sempozyum kitapçığında akademisyenler tarafından sunulan ve Muğla’nın dünü ve bugününe ışık tutacak; Tarihi Bir “Zanaatlar Mekânı”ndan Nostaljik Bir ‘Ticaret Mekânı’na Dönüşüm: Muğla Arasta Çarşısı Örneği, Muğla Menteşe İlçesinde Konut Mimarisinin Gelişimi, Dönüşümü, Milas Abdülaziz Ağalar Kabristanı Mezar Taşı Metinleri, Gustave Flaubert’in Muğla Seyahati, Dil ve Tarih İlişkileri Bakımından Muğla Bölgesi Ağızları, Muğla Basınında Milas Postası Gazetesi, Osman Hamdi Bey ve Muğla, Halikarnas Balıkçısı’nın Romanlarında Bodrum ve Civarı bildirileri ile birlikte 53 bildiri yer alacak.

Cumhuriyet’in 100.Yılında Dünden Bugüne Muğla Ulusal Sempozyumu’na katılan, düşüncelerini, fikirlerini ortaya koyan tüm bilim insanlarına teşekkür eden Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Muğla’nın Cumhuriyet tarihi için çok önemli bir şehir olduğunu ve ikinci yüzyılda da Muğla’nın Atatürk’ün izinde onun ilkelerini ve devrimlerini yaşatacağını belirtti.

Bakmadan Geçme