CUMHURİYET BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI

Fethiye'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 99'inci yılı, Fethiye Şehir Stadyumu'nda gerçekleştirilen törenle kutlandı.

  • 657
CUMHURİYET BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhuriyet Bayramı kutlama töreni, Fethiye Kaymakamı Alper Balcı ve Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’nın öğrencilerin, halkın ve törene katılanların bayramlarını kutlamasıyla başladı. Törene Fethiye Kaymakamı Alper Balcı beraberinde Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Fethiye Cumhuriyet Başsavcısı Günşafak Karartı, daire amirleri, sivil toplum kuruluşları, oda başkanları ile siyasi parti başkanları, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Fethiye Kaymakamı Alper Balcı, Cumhuriyet Bayramı’nın anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı. Kutlamalar Paramator pilotlarının gösterisiyle devam ederken Cumhuriyet Bayramı kutlama töreni halk oyunları ile davam edip tören geçişiyle son buldu. 
KAYMAKAM BALCI, “CUMHURİYETİMİZİN 99. YIL DÖNÜMÜ KUTLU OLSUN”
Fethiye Kaymakamı Alper Balcı yaptığı konuşmasında,” Varolmuş Türk milletinin, edebiyata kadar var olacağı bir kez daha tescil edildiği Cumhuriyetin ilanının 99. yıl dönümünü kutlamanın haklı gururunu yaşıyoruz. Atam Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitlerimizin, gazilerimizin çabasıyla kurduğumuz Cumhuriyetimizin 99. yıl dönümü kutlu olsun” dedi.
KAYMAKAM BALCI, “BİZİM TOPLUMUMUZA ÖZGÜDÜR”
Konuşmasına devam eden Kaymakam Balcı,” Benim yetiştiğim evde Türkiye Cumhuriyeti Devleti cümlesi hiç eksik olmazdı. Ben bu cümleyle büyüdüm. Çocukken zannederdim ki bu cümle birbirinden ayrılamaz. Sonra fakülteye gittiğimde, siyaset bilimi literatüre baktığımda anladım ki Cumhuriyet ve devlet kelimeleri birbirinden farklı kelimelermiş. Sadece bizim toplumumuza özgüdür, bu iki kelimenin özdeşleştiği anlam. Türkiye Cumhuriyeti Devleti bu da bizim atalarımızdan bize gelen mirasdır. Kanlarımızla, şanlı al bayrağımızın rengini suladığımız, şehadet şerbetini içmek için savaşan şehitlerimizin ve gazilerimizin güzel mirasıdır. Geleceğe aktarmamız gereken, korumamız gerek bu miras. Ben bu mirası anlatmak için bugün konuşuyorum. Mevzuatta şöyle bir hüküm vardır. İl ve Vali ilçede Cumhuriyet Bayramında konuşma yaparken, biz bu emri çok iyi algılarız. Çünkü Cumhuriyet Bayramı diğer bayramlardan farklıdır. Varoluşumuzun sebebidir. Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının, aziz şehitlerimizin kanlarıyla bize vermiş olduğu bir vatanı, kaymakam ve vali Cumhuriyet Bayramı’nı anlatmak zorundadır. Bu zorunluluk bizim en büyük mirasımızdır. Bende bu cümleyle büyüdüm işte. Türkiye Cumhuriyeti Devletiyle” ifadelerini kullandı. 
 

CUMHURİYET BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI
CUMHURİYET BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI
CUMHURİYET BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI
CUMHURİYET BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI
CUMHURİYET BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI

Bakmadan Geçme