CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AÇIKLADI! 2023 YILINDA YENİ ASGARİ ÜCRET 8500 TL OLDU

Türkiye'de nefeslerin tutulduğu asgari ücrette görüşmeler sona erirken Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni yılda geçerli olacak asgari ücret tutarını resmen açıkladı.

  • 698
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AÇIKLADI! 2023 YILINDA YENİ ASGARİ ÜCRET 8500 TL OLDU
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye'de nefeslerin tutulduğu asgari ücrette görüşmeler sona erirken Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni yılda geçerli olacak asgari ücret tutarını resmen açıkladı. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamış olduğu yeni yılda ödenecek olan asgari ücret tutarı!
CUMHURBAŞKANI SON DAKİKA AÇIKLADI!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı açıklama ile birlikte 2023 yılı yeni asgari ücret tutarı 8500 TL oldu.
ASGARİ ÜCRET TOPLANTILARINDA NELER YAŞANMIŞTI?
Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nda 3 toplantı geri de kalırken son toplantıdan da anlaşma çıkmadı. Türk-İş Başkanı Ergün Atalay istedikleri rakamın 9 bin lira olduğunu ifade ederken işveren tarafı da ilk toplantıda 7 bin lira teklifte bulunmuştu. Bu süreçte ise görüşmeler tıkanma noktasına gelirken Cumhurbaşkanı Erdoğan dün akşam Beştepe'de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile acil toplanma kararı almıştı. 
Asgari Ücret Tespit Komisyonu üçüncü toplantısı sonrasında konuşan Türk-İş Başkanı Ergün Atalay "40 senedir araştırma yapılıyor. Yoksulluk, açlık bununla ilgili. Uzman arkadaşlarımız çalışma yapıyorlar. Ayın 1'inde açlık sınırı 7785 lira, yoksulluk 10 bin lira. Türk-İş'in teklifi 9 bin lira" demişti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, TÜRK-İŞ'in asgari ücret için 9 bin lira talebine yönelik "Herkesin her söylediği ile adım atamayız. Bizim sırtımızda küfe var. Küfe olmayanlar rahat konuşur. Bunların hepsini düşüneceğiz. Eğitimden sağlığa bütün altyapıları düşüneceğiz" sözlerini söyledi.
 

Bakmadan Geçme