Çocuklar Anne ve Babalarıyla Aynı Sahnede

Lütfü Gülceler'in yazıp yönettiği 'Uzak Diyarların Güzel Prensesi' adlı oyun Şehit Sümer Deniz Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Salonu'nda sergiledi.

  • 1083

Lütfü Gülceler'in yazıp yönettiği 'Uzak Diyarların Güzel Prensesi' adlı oyun Şehit Sümer Deniz Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Salonu'nda sergiledi.


Projenin amacı velilere ve öğrencilere yönelik tiyatro eğitimi düzenleyip, veliler ve öğrencilerden oluşan bir tiyatro ekibi kurarak bir tiyatro gösterisi sahneleyip velilerin ve öğrencilerin tiyatro ile bağını güçlendirmek olarak belirlendi. Eğitim ve öğretimde tiyatroya daha fazla yer vermek üzere başlatılan Aile Sahnesi Projesi kapsamında “Uzak Diyarların Güzel Prensesi” adlı tiyatro oyunu Şehit Sümer Deniz Anadolu İmam Hatip Lisesinde 31 Mayıs 2023 tarihinde saat 20.00’da ücretsiz olarak sahnelendi.

 
Sahne öncesinde gazetemiz muhabirine açıklamalarda bulunan Şefika Pekin Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Asım Özdemir; “Fethiye Gazi İlkokulu 2- B şubesi olarak ‘aile sahnesi’ projesini hayata geçirmek istedik projemizin esin kaynağı Hatice Karakan öğretmenimiz ortaya bir fikir attı ve neden biz velilerimizle ortak çalışmada buluşup bir gösteri bir sunum yapmıyoruz dedi.  Bu amaçla bu projeyi başlattık. Projemizin amacı velililerimizi ve öğrencilerimizi aynı sahnede buluşturarak, velilerimizin eğitim öğretime daha fazla katılmasını sağlamak. Aralık ayından beri devam ediyor çalışmalarımız, bugün final artık emeklerimizin sunacağız. Sağ olsun Lütfü Bey’in yazıp yönettiği bizlerin, velilerin ve öğrencilerin oyuncu olarak görev aldığımız tiyatro oyununu sergileyeceğiz “ diye konuştu.


Fethiye Gazi İlkokulu öğretmenlerinden Hatice Karakan; “Oyunumuzda özellikle büyüklerin rolünde küçükleri küçüklerin rollerinde büyükleri tercih ettik. Daha önce de farklı projelerde halk oyunları oynatmıştık velilerle öğrencilerimize çok mutlu olmuşlardı. Yine böyle bir tiyatro etkinliğinde aynı şeyi yapmak istedik hepimiz çok mutluyuz teşekkürler” ifadelerini kullandı.


'Uzak Diyarların Güzel Prensesi' oyununun yazarı ve yönetmeni Lütfü Gülcüler ise oyun öncesinde şu ifadeleri kullandı; “Keyifli ve zor bir süreçti aralık ayından bu yana emek verdik. Güzel bir oyunla başladık Fethiye’de ilk defa böyle bir şey yapılıyor Bu da Hatice hocama kısmet oldu hem büyükler hem çocuklar aile sahnesinde birlikte olacaklar çok meraktayız nasıl bir şey çıkacağını biz de göreceğiz sizinle birlikte teşekkürler”
 

Bakmadan Geçme