Cirolarının yüzde 10'u kadar para cezası yolda

Kırmızı et sektöründe yaşanan ciddi fiyat artışları gündemden düşmezken Rekabet Kurumu Başkanı Birol Küle'den açıklama geldi. Piyasayı yakın takipte olduklarını belirten Küle, 'Rekabet kurallarına aykırı davranışlar kırmızı et fiyatlarının artmasına yol açabilmektedir. 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'un ihlali niteliğindeki bu davranışların tespiti halinde teşebbüslerin cirolarının 'una varan idari para cezaları uygulanması söz konusu olabilecek.' dedi.

  • 484

Rekabet Kurumu, son günlerde kırmızı et sektöründe yaşanan fiyat artışlarını yakın takibe aldı. Kurum uzmanları da kırmızı et piyasasına yönelik inceleme ve gözlem çalışması yürütmeye başladı. Bunun ardından Rekabet Kurumu Başkanı Birol Küle'den de bir açıklama geldi.

"ARTIŞLAR YAKIN TAKİBİMİZDE"
Açıklamada, "Bilindiği üzere, son zamanlarda kamuoyunun gündemini meşgul eden en önemli konulardan biri ülkemizdeki kırmızı et fiyatlarıdır. Özellikle son birkaç aylık zaman diliminde, arka arkaya gelen yüksek orandaki zamlarla, kırmızı et fiyatları önemli ölçüde artmıştır. En temel gıda maddelerinden biri olan kırmızı etteki bu fiyat artışları, ilgili diğer kamu kurumlarının yanı sıra Rekabet Kurumunun da şüphesiz ki yakın takibindedir" ifadelerine yer verildi.

Bakmadan Geçme