Çıralı: 'Türkiye'de ilki gerçekleştiriyoruz'

Muğla, Antalya, Burdur ve Denizli'nin kavşak noktasında kurulacak Seydikemer Tarıma Dayalı (Süt Sığırcılığı) İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nin (TDİOSB) Yönetim Kurulu, Muğla Valisi Orhan Tavlı başkanlığında, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası'nda (FTSO) toplandı. Toplantıda Türkiye'de ilk olacak TDİOSB'nin alt yapı yatırımları detaylı olarak ele alındı. 

  • 518

FTSO Meğri toplantı salonunda Muğla Valisi Orhan Tavlı başkanlığında 27 Nisan 2023 Perşembe günü gerçekleştirilen Seydikemer Tarıma Dayalı (Süt Sığırcılığı) İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin (TDİOSB) Yönetim Kurulu toplantısına, Seydikemer Kaymakamı Yıldız Büyüker, Fethiye Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, Seydikemer Belediye Başkanı Önder Akdenizli, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, Fethiye-Seydikemer Süt Üreticileri Birliği Başkanı Turgut Tokmak, Muğla Vakfı ve Seydikemer TDİOSB Genel Müdürü Tayyar Şaşmaz katıldı.

Çıralı: 'Türkiye'de ilki gerçekleştiriyoruz'

FTSO ev sahipliğinde yapılan TDİOSB Yönetim Kurulu toplantısında Seydikemer'in Çobanisa Mahallesi’nde toplam 1200 dönüm arazi üzerine yapılacak ve 40 bin büyükbaş hayvan kapasitesine sahip olacak Seydikemer TDİOSB’nin alt yapı yatırımları ve OSB’de yer alacak yatırımcılarla bir araya gelinmesi konuları görüşüldü. Projenin, hayvancılık ve süt sektörlerine katkısı ve bölge ekonomisine sağlayacağı katma değerin değerlendirildiği toplantıda, Muğla, Antalya, Burdur ve Denizli’nin kavşak noktasında yer alacak TDİOSB’de yer alacak yatırımcıların ve bölgedeki üreticilerle çiftçilerin beklentilerinin karşılanması da gündeme geldi.  

Çıralı: 'Türkiye'de ilki gerçekleştiriyoruz'

Çıralı: “Türkiye’de ilki gerçekleştiriyoruz”
Seydikemer Tarıma Dayalı (Süt Sığırcılığı) İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin (TDİOSB),  Türkiye’nin ilk süt sığırcılığı OSB’si olacağını vurgulayan Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, “Hayvancılık, süt ve süt ürünleriyle ilgili üretimin azaldığı,  arz sorununa bağlı olarak fiyatların sürekli yükseldiği bir dönemde Türkiye’de bir ilgi gerçekleştirmenin büyük sorumluluğu ile Valimiz Sayın Orhan Tavlı başkanlığında Seydikemer TDİOSB Yönetim Kurulu olarak titizlikle çalışıyoruz. Muğla ile Antalya, Burdur ve Denizli’nin kavşak noktasında kurulacak Seydikemer TDİOSB, sadece bölge ekonomisi için değil Türkiye ekonomisi için ciddi bir katma değer olacak.  Bu nedenle bölgede yer alacak yatırımcılarımız ve çiftçimiz için proje aşamasından itibaren her detayı dikkate alarak ilerliyoruz. Türkiye’de ilk olduğu için önümüzde bir örneği yok. Toplam 40 bin büyükbaş hayvan kapasitesine sahip olacak ve 2 bin 500 kişiye istihdam sağlayacak projemiz ülkemize örnek olacak.” diye konuştu. 
 

Bakmadan Geçme