ÇİN'DEN FETHİYE'YE BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Türkiye'de yaşanan ve 10 şehri etkileyen deprem felaketi nedeniyle, Çin'in Qingdao West Coast New Area Bölge Belediye Başkanlığı Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca'ya bir başsağlığı mesajı gönderdi.

  • 1113
ÇİN'DEN FETHİYE'YE BAŞSAĞLIĞI MESAJI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye Belediye Meclisi, geçen Kasım ayında gerçekleştirilen olağan toplantısında, Fethiye ile Çin'in Qingdao West Coast New Area Bölge Belediye Başkanlığı arasında dostluk ve iş birliği imzalanması konusunda Belediye Başkanı Alim Karaca'yı yetkilendirmişti.
Qingdao West Coast New Area Bölge Belediye Başkanlığı’ndan Fethiye Belediyesine gönderilen taziye mesajında; 
“Son birkaç gündür Türkiye’deki şiddetli depremleri yakından takip ediyoruz ve Türk dostlarımıza en içten taziyelerimizi sunmak istiyoruz. 
Yıkıcı depremlerin ardından Çin tarafı Türkiye’ye yardım etmek için elinden geleni yapıyor. Çin acil insani yardım mekanizmasını derhal harekete geçirdi ve ağır kentsel arama ve kurtarma ekipleri, sağlık ekipleri ve acilen ihtiyaç duyulan afet yardım malzemelerini içeren 40 milyon Yuan (5.9 milyon $) değerindeki ilk acil yardım grubunu Türkiye’ye gönderdi. Çin Kızıl Haç Derneği ilk yardım malzemesi sevkiyatını 11 ve 12 Şubat tarihlerinde İstanbul'a gerçekleştirdi. Çin kurtarma ekibi ve sivil acil durum müdahale ekipleri şimdiye kadar hayatta kalabilen 20'den fazla kişiyi kurtardı. 
Bu büyük afet karşısında tüm gücümüzle birlikte dimdik duruyoruz. İnanıyoruz ki, Türk arkadaşlarımız kısa bir zamanda bu felaketi atlatacak ve ülkesini yeniden inşa edecektir." ifadelerine yer verildi. 
141’i Çin hükümeti tarafından gönderilen, yaklaşık 300 kişilik Çinli kurtarma ekipleri ve 4 kurtarma köpeği, kurtarma görevlerine katılmak üzere depremin hemen ardından yaklaşık 25 ton’luk malzemeyle Çin’den İstanbul'a gelerek deprem bölgesine geçti. Söz konusu ekipler, 2008'de Güneybatı Çin'in Sichuan eyaletindeki Wenchuan depremi ve 2015'te Nepal'deki deprem de dahil olmak üzere birçok büyük kurtarma operasyonuna katılmıştı.
Diğer yandan, Türkiye’de bulunan Çinli işletmelerde çalışan yaklaşık 300 kişi, arama kurtarma çalışmalarını kolaylaştırmak için desteklerini sürdürüyor. 
Türkiye’de faaliyet gösteren irili ufaklı yaklaşık 250 girişimden oluşan Türkiye Çinli İşletmeler Birliği Başkanı Cou ise yaptığı açıklamada, “Türkiye’deki gönüllü Çinlilerin, arama kurtarma ekipleri için gıda, kıyafet ve tercüme hizmeti sağladığını, Çinli işçilerin aynı zamanda AFAD ve Kızılay aracılığıyla bağış yaptıklarını” belirterek, “Türkiye, bizim ikinci evimiz, biz tek bir aileyiz.” dedi.
 

Bakmadan Geçme