CHP'li Vekil Suat Özcan 'Ağaçları kestikten sonra susuz kalırsanız, para kazanmışsınız neye yarayacak?'

Milas'a bağlı İkizköy Akbelen ormanında yapılmak istenen katliama köylüler geçit vermiyor. Bölgede direnişe başlayan köylülere CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan'da destek vererek açıklamalarda bulundu.

  • 760
CHP'li Vekil Suat Özcan 'Ağaçları kestikten sonra susuz kalırsanız, para kazanmışsınız neye yarayacak?'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Muğla’nın Milas ilçesine bağlı İkizköy’de bulunan Akbelen Ormanı’nda yapılması planlanan Yeniköy-Kemerköy Termik Santralları için kızılçam ağacı katliamı başladı. Sabahın erken saatlerinde bölgeye gelen şirket yetkilileri otuzun üzerinde ağacı kesti. İş makinalarının sesini duyan köylüler ise bölgedeki talana karşı direnişe geçti. Hukuki sürecin devam ettiğini ve karar beklenmeden katliamın başladığının altını çizen İkizköy halkı, “Biz canımızdan geçtik, buradan ayrılmayacağız” dedi.
CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan’da bölgeye giderek kesilen bir ağacın yanında açıklama yaptı. Özcan açıklamasında, “ Buraya birkaç kilometre uzakta termik santral ve kömür alanları var. Buranın altında da kömür olduğu ve termik santrale kömür sağlaması amacıyla buradaki ağaçlar kesilerek, kömür alanı yapılmak istenmekte. İkizköylülerimiz toprağını, suyunu ağacını ve kültürünü ellerinden alınmasını istememekteler. Susuzluk her geçen gün artmakta. Susuzluğun çaresi ormanlar. Ağaçları kestikten sonra susuz kalırsanız, para kazanmışsınız neye yarayacak? Bu nedenle ilgililerin bir an önce bu ağaç kesiminden vazgeçmesini istiyoruz.” diye konuştu.
 

Bakmadan Geçme