CHP'li Erbay 'Atatürk'e Hakaret Edilmesi Asla Kabul Edilemez'

CHP Muğla Milletvekili ve AB Uyum Komisyonu üyesi Av. Burak Erbay'ın Muğla'nın Ortaca ilçesinde Atatürk'e hakaret edilmesi ile ilgili basın açıklaması yaptı. Erbay, 'Kimse bu ülkenin kurucusu olan Atatürk'e canı istediği gibi hakaret edemez' dedi.

  • 1214
CHP'li Erbay 'Atatürk'e Hakaret Edilmesi Asla Kabul Edilemez'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Muğla’nın Ortaca ilçesinde esnaf ve vatandaşlar ile Atatürk’e hakaret ettiği ifade edilen iki kadın arasında tartışma çıkmış ve vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen polis ekiplerince iki kadın gözaltına alınmıştı.

CHP Muğla Milletvekili ve AB Uyum Komisyonu üyesi Av. Burak Erbay, CHP Ortaca İlçe Başkanı Evren Tezcan ve ADD Ortaca Şube Başkanı Günür Karaağaç ile birlikte esnafı ziyaretinin ardından İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne ve Ortaca Adliyesi’ne gelerek olay hakkında bilgi aldı.

Olay sonrası ilçe esnafını ziyaret ederek geçmiş olsun diyen ve İlçe Emniyet Müdürü ile görüşen Erbay daha sonra Adliye’de Cumhuriyet Savcısıyla görüşerek dosya hakkında bilgi aldı.

Olayla ilgili olarak adliye önünde açıklamada bulunan CHP’li Erbay, Atatürk’ün bu ülkenin kurucusu olduğunu hatırlatarak, “Ortaca’da kendini bilmez iki kişi ülkenin kurucusu olan Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret etmiştir. Bu durum asla kabul edilemez. Bu olayın takipçisi olacağız. Savcımızla görüştük ve dosya hakkında ilgi aldık. Dosyanın takipçisi olacağımızı belirttik. Kimse bu ülkenin kurucusu olan Atatürk’e canı istediği gibi hakaret edemez. Bu durumu aslında son dönemlerde iktidarın kutuplaştırıcı dilinin ve Atatürk’e yönelik hakarete varan söyleminin bir sonucudur. Son dönemde üzülerek takip ediyoruz ki ülkemizin kurucusu Atatürk hakkında akla gelmez şeyler söyleniyor. Ancak ne olursa olsun Atatürk bizim kurucu önderimizdir. Bu ülkenin kurucusuna hakaret edilmesi asla kabul edilemez.” dedi.

CHP Ortaca İlçe Başkanı Evren Tezcan’da “Atatürk ve vatanseverlerin kalesi olan Ortaca’da haddini aşan bu çirkin saldırıyı kınıyoruz. Son dönemde Atatürk’e yönelik saldırıların Ortaca’da da yaşanması kaygı vericidir. Ancak bu provokasyonlara izin vermeyeceğiz. Bu olayın takipçisi olacağız.” şeklinde konuştu.

Ortaca’da yaşanan bu olayın herkesi derinden üzdüğünü ifade eden ADD Ortaca Şube Başkanı Günür Karaağaç da Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi şahsiyetine yapılan bu saldırının kabul edilemeyeceğini ve konunu sonuna kadar takipçisi olacaklarını söyledi.
 

Bakmadan Geçme