CHP'Lİ BURAK ERBAY KARAYOLLARINDA ACİL TEDBİRLER ALINMALI

Menteşe Salihpaşalar kavşağında meydana gelen ve 15 yaşındaki lise öğrencisi Sıla Akgü'ün hayatını kaybettiği kaza nedeniyle Menteşe Kent Konseyi tarafında düzenlenen basın açıklamasına katılan CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay, bir an önce trafik ışıklılarının konulmasını ya da alt-üst geçit yapılarak gerekli tedbirlerin alınması gerektiğini söyledi. Sıla Akgül'ün ailesi, arkadaşları, Salihpaşalar halkı ve civar köylerden yurttaşların katıldığı açıklama sonrasında yol kısa süreliğine trafiğe kapatıldı.

  • 1542
CHP'Lİ BURAK ERBAY KARAYOLLARINDA ACİL TEDBİRLER ALINMALI
TAKİP ET Google News ile Takip Et


CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay, Muğla’da yaşanan trafik kazalarını Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda da gündeme getirdi.
Erbay, ilgili kurum ve kuruluşlar tarafından karayollarında gerekli düzenlemeler yapılmadığı ve gerekli tedbirler alınmadığı için meydana gelen trafik kazaları nedeniyle yurttaşların hayatını kaybettiğini, ifade etti.
Muğla'da artan nüfus yoğunluğu ve turizm hareketliliğine paralel olarak trafik yoğunluğunun artış gösterdiğini belirten CHP’li Erbay, “Muğla’da yaşanan trafik sorununu defalarca gündeme getirdik, soru ve araştırma önergeleri vererek TBMM gündemine taşıdık. Ancak Muğla'da yaşanan bu sorun çözülmediği için canlarımızı yitirmeye devam ediyoruz.” dedi.
Muğla’daki trafik sorununa acilen çözüm üretilmesi çağrısında bulunan Erbay, trafik kazalarında hayatını kaybeden canlarımızın vebali gerekli önlemleri almayanların boynundadır, diyerek şunları söyledi;
Kangren olmuş trafik sorunu acilen çözülmelidir
“Muğla'da uzun yıllardır devam eden, artık kronikleşmiş bir trafik sorunu bulunmaktadır. Muğla’da trafik yoğunluğu her geçen gün artış göstermektedir. Yaşanan trafik kazalarında onlarca yurttaşımız hayatını kaybetmiştir. Muğla’nın trafik sorunu için acilen çözüm üretilmelidir.”
Trafik kazaları her geçen gün artıyor 
“Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik İstatistik Bülteni’ne göre 2022 yılında Muğla’da 5 bin 559 ölümlü ve yaralanmalı kaza meydana gelmiştir. Bu kazalarda 69 yurttaşımız hayatını kaybetmiş, 7 bin 608 yurttaşımız da yaralanmıştır. Yine aynı dönemde 4 bin 703 maddi hasarlı kaza meydana gelmiştir.”
Gencecik canımızı kurban verdik 
“Muğla’da son olarak, Muğla-Aydın karayolu Menteşe-Yatağan bölümü Salihpaşalar kavşağında, 14 Aralık 2022 tarihinde meydana gelen trafik kazasında 15 yaşındaki lise öğrencisi Sıla Akgül kardeşimiz hayatını kaybetmiştir. Buradan yetkililere sesleniyorum. Başta Sıla kardeşimizi yitirdiğimiz Menteşe Salihpaşalar kavşağı olmak üzere, Muğla'mızdaki kara yollarında gerekli tedbirlerin alınmasını bir an önce bekliyoruz.”
 

Bakmadan Geçme