CHP'li Alban: 'Cennet Muğla afetlerle anılır oldu'

CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, Muğla'da son günlerde etkili olan ve sokakları dereye döndüren yağışların ardından değerlendirmede bulundu. Alban, 'Yazın çıkan yangın afetinin etkileri devam ediyor. Cennet Muğlamızı bir kabusla baş başa bıraktılar. Artık Muğla yangınlarla, sellerle anılır oldu maalesef. Bunun sorumlusu da yangına zamanında ve etkili şekilde müdahale edemeyen Tarım ve Orman Bakanlığı'dır' dedi.

  • 845
CHP'li Alban: 'Cennet Muğla afetlerle anılır oldu'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Muğla genelinde etkili olan sağanak yağış nedeniyle dereler taştı, caddeleri su bastı. Özellikle Marmaris İçmeler Mahallesi'nde birçok konut ve iş yeri selden hasar gördü. 
SUYU TUTACAK ORMAN KALMADI
Yazın yanan ormanlık alanlardan gelen çamurlu suların Marmaris sokaklarına aktığını belirten Alban, “İlk belirlemelere göre İçmeler Mahallesi'ndeki Sağlık Ocağı, PTT Şubesi ve birçok evi su bastı. Yaklaşık 20’nin üzerindeki araçta hasar meydana geldi. Dağlardan akan çamurlu su, dereler aracılığıyla denize aktı. Çamurlu su nedeniyle İçmeler Mahallesi'nin mavi bayraklı sahili kahverengiye döndü. Bu yağmurların sele dönüşmesinin nedeni yağmur suyunu tutacak ağacın kalmamasıdır.” diye konuştu. 
HESAP VAKTİ YAKINDIR
Orman yangınlarının ardından oluşan sellerin sorumlusunun Tarım ve Orman Bakanlığı olduğunu öne süren CHP’li Alban, sandıkta yurttaşları büyük bir görev beklediğini belirterek, “Sorumlulara hesap sorma vakti yakındır. Er veya geç sandık önümüze gelecek. Muğla’ya yapılan bu ihanetin hesabını AKP iktidarına soracağız” dedi. 
 

Bakmadan Geçme