CHP'Lİ ALBAN ARŞİVİ AÇTI UYARISINI HATIRLATTI 

CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, 3 yıl önce depremle ilgili kurumları uyardıklarını fakat bu konuda hiçbir hazırlık yapılmadığını söyledi.

  • 1456
CHP'Lİ ALBAN ARŞİVİ AÇTI UYARISINI HATIRLATTI 
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Büyük felaketin yaşandığı Kahramanmaraş merkezli ve 10 kentimizi etkileyen depremin ilk gününden beri bölgede çalışmalarını sürdüren CHP’li Alban’dan çarpıcı bir hatırlatma geldi. Alban, “Bakanlığa 2020 yılının mart ayında soru önergesi vermiş, Muğla’daki riskli binaları sormuş, ardından Bakanlığın depreme hazırlıksız olduğunu belirtmiştim. Önlemlerinizi alın demiştim. Fakat hiçbir önlem alınmadı” dedi.
 

EGE BÖLGESİ’NE DİKKAT ÇEKİYORUM
Muhalefet partisi olarak AKP iktidarına yapılan uyarıların hiçbirine “kulak asılmadığı” öne süren CHP’li Alban, bunun sonuçlarının acı şekilde yaşandığını ifade etti. Kahramanmaraş merkezli depremin ne ilk ne de son deprem olacağını belirten Alban, Ege Bölgesi’nin tümüyle Batı Anadolu Fay Hattı’nda bulunduğunu vurguladı.
CHP’li Alban, “Batı Anadolu Fay Hattı, uzmanların belirttiği gibi Anadolu'nun batısında doğu-batı uzanışlı, kuzeyden-güneye doğru sıralanan pek çok faydan oluşan deprem alanında bulunuyor. Başta kentimiz Muğla olmak üzere bölgeye dikkat edilmesi için şimdiden uyarıyorum” dedi.
 

BAKANLIK HASARLI BİNALARI TESPİT ETMELİ
“Muğla deprem tehlikesi altındaki illerimizden biri olarak değerlendirilmektedir. Fay boylarından hareketle yapılan hesaplamalar Yatağan- Muğla fay zonunda bulunan fay parçalarının 6.8’e varabilecek büyüklükte deprem üretme potansiyelinin olduğunu göstermektedir” diyen Alban, Afet ve Acil Durum Müdahale Hizmetleri Yönetmeliği ve Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) kapsamında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın hasar tespit, enkaz kaldırma ve altyapı koordinasyonundan sorumlu olduğunu belirtti
CHP’li Alban, Bakanlığın Muğla’da acilen 7269 sayılı Umumi Hayata Müessir Afetler Dolayısıyla Alınacak Tedbirlerle Yapılacak Yardımlara Dair Kanun kapsamında hasar tespit çalışmaları yapması gerektiğini de kaydetti.

Bakmadan Geçme