CHP Kongresinde Nazlıaka'dan Sert Açıklamalar

Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, şuan gerçekleştirilen CHP'nin 38. Muğla İl Kongresi'nde kürsüye çıkarak iktidara yönelik sert açıklamalarda bulundu.

  • 780

Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, şuan gerçekleştirilen CHP'nin 38. Muğla İl Kongresi’nde kürsüye çıkarak iktidara yönelik sert açıklamalarda bulundu.

Nazlıaka kürsüde yaptığı açıklamalarda “Bildiğiniz gibi ülkemiz zorlu bir süreçten geçiyor. Ne demişti AKP iktidarı? “Türkiye’yi dünyanın en güçlü 10 ekonomisi arasına koyacağız” demişti. İlk 10’a girdik doğru ama en güçlü değil en sefalet içerisinde ilk 10’a girdik. İçerisinde bulunduğumuz durumda yoksul daha yoksul, varlıklı daha varlıklı olmuştur. Gelir dağılımı her geçen gün bozuluyor. Ülkemiz her gün güç kaybediyor. Çakma ekonomist, bozduğu ekonomiyi halkın sırtına yüklediği vergi ve zamlarla düzeltmeye çalışıyor. Çay kaşığı ile verdiğini kepçe ile almaya çalışıyor. Hal böyle olunca ekonomi düzelmediği gibi parası pul olmuş kasası boşaltılmış ve her geçen gün küme düşen bir ülke haline gelmiştir. AKP iktidarında 2 Türkiye oluştu. Birisi sarayın Türkiye’si, diğeri vatandaşın Türkiye’si. Sarayın Türkiye’sinde elektrik faturası derdi var mı? Yok. Bizler ödüyoruz. Doğalgaz, su faturası derdi var mı? Yok. Kiracı ile ev sahibini karşı karşıya getiren o düzen var mı? Yok. Ekmek elden su gölden. Sarayın o şaşalı ışıklarından dolayı yoksulluk ile yıkılan aileler görülmüyor. Çocuğuna pantolon alamadığı için intihar eden babanın çaresizliği duyulmuyor. Çünkü sarayda oturanlar halkın elini tutamaz. Sarayda 4-5 yerden maaş alanlar var. Sarayda dolar garantili yollar köprüler yapanlar var. Sarayda 5’li çeteler var. Ne yazık ki böyle bir dönemden geçerken geçtiğimiz dönemde biliyoruz ki saray ile halk arasındaki büyük duvarı biz gerçekten salladık. Salladık, çatlattık ama yıkamadık. Ama yıkacağız. Bu konuda kararlıyız. Önümüzde bir seçim daha var. Kritik bir seçim. Bu yerel seçimlerde eğer biz inanırsak, dayanışırsak birbirimize kenetlenirsek o takdirde hem büyükşehirimizde CHP bayrağını koyup, mevcut ilçeleri koruyup başka ilçelerde de CHP bayrağını dalgalandırabiliriz yeter ki inanalım. Evet geçtiğimiz seçimden istediğimiz sonucu alamadık. Ama şurası bir gerçek. Ne başarı, ne de başarısızlık tek kişiye ait değil. Erdoğan diyor ya gezi de hepiniz oradaydınız. İyi ki oradaydık. Bu süreçle ilgili benim de sizlere hesap vermem gerekiyor çünkü bizler de kadın kolları olarak bir çalışma yürüttük. Göreve geldikten sonra hızla örgütlendik. Bir ilki gerçekleştirip parti tarihimizde 303 ilçede ilk kez kadın kollarını kurduk. Biz dilimizi, vizyonumuzu ortaklaştıracağız ve bir ilki gerçekleştirdik her hafta etkinliklerde eğitimlerde bir araya geldik” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme