- Haberler
- Güncel
- Çalış Sahil Esnaflarından Esat İşler: 'Çalış 12 Ay Boyunca Yaşayan Bir Bölge Olmalı'
Çalış Sahil Esnaflarından Esat İşler: 'Çalış 12 Ay Boyunca Yaşayan Bir Bölge Olmalı'
Çalış Sahili esnaflarından Esat İşler, bölgenin turizm potansiyeline dikkat çekerek Çalış'ın yalnızca sezonluk değil, yılın 12 ayı sürdürülebilir bir yaşam alanı hâline getirilmesi gerektiğini söyledi.
Çalış Sahili esnaflarından Esat İşler, Çalış’ın mevcut durumu ve geleceğine dair değerlendirmelerde bulundu. Yaklaşık üç buçuk yıl önce İstanbul’dan Fethiye’ye yerleştiğini belirten İşler, Çalış’ın Fethiye’nin en değerli bölgelerinden biri olduğunu ifade etti.
İşler,
“Ben üç buçuk sene önce İstanbul’dan Fethiye’ye yerleştim. Çalış, Fethiye’nin güzide yerlerinden bir tanesi. Çok güzel bir atmosfere sahip. Hem turizm açısından hem de yerel halk açısından güzel bir bölge.”
dedi.
Bölgenin mevcut potansiyeline rağmen daha iyi hâle getirilebileceğini vurgulayan İşler,
“Ancak daha iyi olabilir, daha da güzelleştirilmesi gerekebilir” ifadelerini kullandı.
Çalış’ın yalnızca yaz sezonuna sıkışmaması gerektiğine dikkat çeken İşler, sürdürülebilir turizm vurgusu yaparak şunları söyledi:
“Buranın sadece 7–8 aylık bir turizm bölgesi olarak değil, 12 ay boyunca sürdürülebilir bir hâle getirilmesi lazım.”
Bu sürecin yalnızca esnaf ve yerel halkın çabalarıyla sınırlı kalamayacağını belirten İşler, kamu desteğinin önemine işaret etti:
“Tabii bu da sadece esnafların ya da yerel halkın çabalarıyla değil; belediyenin, hatta hükümetin destekleriyle mümkün olabilir.”
-
çalış sahili esnafı
-
fethiye turizm değerlendirmesi
-
çalış sahili geleceği
-
fethiye yerel esnaf
-
sürdürülebilir turizm çalış
Bakmadan Geçme
