Buz gibi evde tek başına yaşayan gencin yürek burkan hikayesi
Kocaeli'de bebekken annesi ve babası tarafından terk edilen 19 yaşındaki genç, dedesi ve anneannesini de kaybettikten sonra tek başına yaşam mücadelesi veriyor. Zor şartlar altında liseyi bitiren ve yaşanmaz durumda olan evi belediye ile hayırseverlerin desteğiyle yenilenen gencin tek hayali, destek bulup üniversite okuyabilmek.
“Her şeyi kendi başıma halletmek zorundaydım”
Çok soğuk bir evde yaşadığına dikkati çeken Aydemir, "Aslında manevi anlamda soğukluk yazın bile hissediliyordu. Tek başıma yaşıyordum, güveneceğim kimse yoktu. Her şeyi kendi başıma halletmek zorundaydım, sorunları kendim çözdüm. Tek başına yaşamak çok kötü bir duygu. Bir bireyin normalde hep ailesi vardır. Bir çocuk babasının gölgesinde, annesinin himayesinde büyür ama bende öyle olmadı. Geçimimi sağlamak ve ihtiyaçlarımı karşılamak için çalışıyordum. Zorlanıyordum ama çalışarak başardım. Ne iş olsa yaptım, hiç işten kaçmadım. Saatlik işler, günlük işler ya da hafta sonları çeşitli yerlerde çalışarak geçimimi sağladım. Ev işleri de dahil olmak üzere bütün yükü tek başıma üstlendim" ifadelerini kullandı.
“Okumaya devam etmek benim için büyük bir fırsat olur”
Asıl hayalinin üniversite okumak olduğunu söyleyen Yasin, "Liseyi zor şartlar altında bitirdim, şimdi ise üniversiteye devam etmek istiyorum. Eğer imkan olursa, okumaya devam etmek benim için büyük bir fırsat olur. Hem çalışmak hem de okumak aynı anda olmuyor. Benim akrabalarım var ama onların çoğunun nerede olduğunu tam olarak bilmiyorum. Bazıları bu şehirde, bazıları belki başka şehirlerde veya yurt dışında olabilir. Nerede olduklarını bilmiyorum" dedi.
Bakmadan Geçme