Büyükşehir Türkiye'ye değer katan isimleri tesislerinde yaşatıyor

Türkan Saylan, Cengiz Bektaş, Şadan Gökovalı, Oktay Akbal, Ünal Türkeş, Hasan Haşmet Işık isimleri Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin yapımını tamamladığı tesis ve kütüphanelerde yaşamaya devam ediyor.

  • 660

Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi ismiyle özdeşleşti
Muğla Büyükşehir Belediyesi yapımına 2018 yılında başladığı çok amaçlı yaşam merkezi için anket çalışması düzenledi ve halkın oylarıyla yaşam merkezine ülkemize doktor, eğitimci, bilim insanı, Atatürk’ün yolunda kardelenler yetiştiren çağdaş Türk kadını olarak büyük hizmetler veren Türkan Saylan ismi verildi. 43 Milyon TL yatırımla Muğla’ya kazandırılan ve 2020 yılında açılan Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi 4 bloktan oluşuyor. A Blok’ta 1000 kişilik çok amaçlı salon ve 304 kişilik seminer salonu, B Blok’ta kitap kafe, spor salonu ve ofisler, C Blok’ta çocuk atölyesi, 100 öğrenci kapasiteli kreş, halk ve çocuk kütüphanesi, D Blok’ta atölyeler, sergi salonu ve kafeden oluşuyor. Ayrıca etkinlik terası, çalışma salonları ve 314 araçlık kapalı otoparkı bulunuyor.

Büyükşehir Türkiye'ye değer katan isimleri tesislerinde yaşatıyor

Oktay Akbal ve Ünal Türkeş kütüphaneleri ile hala vatandaşlara ışık oluyor
Yazar, gazeteci olarak ulusal anlamda büyük hizmetleri olan Oktay Akbal ve Muğla’nın hafızası olarak bilinen gazeteci-yazar Ünal Türkeş isimleri de bilgi, birikimi olan kütüphaneleri, arşivleriyle Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi’nde vatandaşları aydınlatmaya devam ediyor. Oktay Akbal Edebiyat Kitaplığı 6 bin, Ünal Türkeş Tarih Kitaplığı bin beş yüz kitap ile okuyuculara hizmet veriyor.

Büyükşehir Türkiye'ye değer katan isimleri tesislerinde yaşatıyor

Cengiz Bektaş Kent Belleği ve Kültür Merkezi yakında hizmete girecek
Türkiye’nin en ünlü ve değerli mimarlarından biri olan mimar, ozan, yazar Cengiz Bektaş ismi de kendi tasarladığı son eseri olan Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından şehre kazandırılan Cengiz Bektaş Kent Belleği ve Kültür Merkezi’nde yaşatılacak. 2018 yılında temeli atılan Kent Belleği için Cengiz Bektaş “Bir yerleşmenin kent olabilmesi yol, yüksek binalar yapmakla değil, kültür donanımı ile alakalıdır. Bölge Müzesi, Kent Belleği bu amaca hizmet edecek.” demişti. Yakında açılışı yapılacak Cengiz Bektaş Kent Belleği ve Kültür Merkezi’nde 12 bin yıllık tarih anlatılacak.

Büyükşehir Türkiye'ye değer katan isimleri tesislerinde yaşatıyor

Hasan Haşmet Işık ismi de Yatağan’da Yüzme Havuzu ve Spor Tesisine verildi
Muğla’nın Yatağan ilçesinde uzun dönem belediye başkanlığı yapan, vatandaşlar tarafından çok sevilen Hasan Haşmet Işık’ın ismi de Büyükşehir Belediyesi tarafından Yatağan’a yapılan yüzme havuzu ve spor tesisine verildi. 3741 metrekare alana sahip tesiste iki havuz, soyunma, ilk yardım, antrenör, tesis amiri, hakem odaları, kafeterya, toplantı, seminer, fitness, pilates salonları bulunuyor. Yüzme havuzları Su topu müsabakalarına ve antrenmanlarına ev sahipliği yapabilecek özelliklere sahip.

Büyükşehir Türkiye'ye değer katan isimleri tesislerinde yaşatıyor

Bakmadan Geçme