Burhan Silahtaroğlu Hayatını Kaybetti

Türk turizminin önemli isimlerinden Silkar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Burhan Silahtaroğlu hayatını kaybetti. Silahtaroğlu'nun hayatını kaybetmesi Fethiye'de de üzüntüyle karşılandı.

  • 4870
Burhan Silahtaroğlu Hayatını Kaybetti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Lykia World otellerinin kurucusu, Fethiye’de de Lykia World Ölüdeniz Village, Lykia World Residence ile bölge turizmine önemli katkı sağlayan, Fethiye’de bir de okul yaptıran Sikahtaroğlu’nun vefatı turizm camiasında üzüntüye neden oldu.
Bir dönem Fethiye Otelciler Birliği (FETOB) başkanlığı da yapan Zeynep Silahtaroğlu Baykal’ın babası Burhan Silahtaroğlu’nun vefatı nedeniyle Fethiye Otelciler Birliği (FETOB) bir taziye mesajı yayımladı. Taziye mesajında şu ifadelere yer verildi;
 “Fethiye Otelciler Birliği’nin 2009-2012 dönemlerinde Başkanlık görevini yapmış olan Sayın Zeynep Silahtaroğlu’nun Babası Lykia World otellerinin kurucusu duayen turizmci Burhan Silahtaroğlu’nun vefatını üzüntüyle öğrenmiş olup Merhuma Allahtan rahmet, tüm yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı dileriz.”
Robinson Club Çamyuva, Robinson Club Pamfilya, Kapadokya Lodge, Lykia World Ölüdeniz Village, Lykia World Residence gibi yatırımlar yapan, Silkar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Burhan Silahtaroğlu, 1932 Erzurum doğumlu. İlkokulu Erzurum’da okuduktan sonra İstanbul’da Robert Kolej’i bitirdi. 1951-1953 yılları arasında Ankara’da Amerikan Askeri Yardım Kurumu’nda mütercim tercüman olarak çalıştı. 1953’de Almanya’ya giderek Münih Üniversitesi İşletme Fakültesi’ne yazıldı, 1958’de mezun oldu. Yaklaşık 1.5 yıl Almanya’nın en büyük rulman üreticilerinden FAG firmasında çalıştı. 1959’da Türkiye’ye dönerek askerliğini yaptı. Daha sonra FAG firmasının genel mümessilliğini alarak, ithalat ve sanayi ürünleri ticaretine başladı. Ardından Silkar Holding, Silkar Turizm, Endaş Endüstriyel Ekipman ve Otomotiv, Taral Tarım Aletleri, Türbosan, Silkar Bahçe Malzemeleri, Silkar Madencilik ile değişik sektörlerde faaliyet gösterdi.  
 

Yorumlar 1
Ozan Kaplan 20 Ocak 2020 08:51

Kendisi ve ailesi kadar kibirden uzak bir o kadar da çevresine saygılı insanlar tanımadım. Mekânı cennet olsun

Bakmadan Geçme