BUĞDAYDAN SEVİNDİRİCİ HABER

Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'da ekim döneminde yaşanan aşırı kuraklık sebebiyle gelişiminde riskle karşı karşıya kalan buğdaylar, son yağışlarla üreticinin umudu oldu.

  • 989
BUĞDAYDAN SEVİNDİRİCİ HABER
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Trakya'da yaşanan kuraklık sebebiyle ekim döneminde gelişiminde riskle karşı karşıya kalan buğdaylar, son 1 haftadır yaşanan yağmurlar ile kalkınmaya başladı.

Türkiye'nin tahıl ambarlarından Trakya'da son yağışlar üreticilerin umudu oldu.

Son yağışlarla buğdayın keyiflendiğini söyleyen Kırklareli Ziraat Odası Başkanı Ekrem Şaylan, “Son bir haftadan beri azar azar da olsa yağmurlar düşmeye başladı. Bugün de yağmur yağıyor Kırklareli'de. Doğal olarak yağmurlar yağınca buğdaylarımızın keyfi yerine geldi. Yağmurlar yağacak diye arkadaşlarımızda atılması gereken gübresini, ot ilacını yağmurdan önce herkes attı. O yüzden şu anda ekili olan buğdaya yağmurlar gerçekten güzel geldi. Meteorolojiye baktığımız zaman önümüzdeki hafta Trakya'da yoğun bir yağmur yağışı gözüküyor. İnşallah o yağmurlar da düşerse buğday ve arkasından gelen ayçiçek güzel olacak diye düşünüyorum” dedi.

Son yağışların verime büyük katkısı olacağını ifade eden Şaylan, yağışların güzel ve olduğunu ve verime yüzde 100 katkıda bulunacağını söyledi.
 

Bakmadan Geçme