BODTO meclisi Muğla'dan Bodrum'a öncelik istiyor

Bodrum Ticaret Odası (BODTO) Aylık Olağan Genişletilmiş Meclis Toplantısında Yarımadanın sorunları görüşüldü. Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ve Muğla Büyük Şehir Belediyesi Teknik Genel Sekreter Yardımcısı Emin Madran toplantıya konuk olarak katıldı. Toplantıda Bodrum'un planlama sorunu ayrıntılı olarak görüşüldü.

  • 389

Açılış konuşmasını yapan Meclis Başkanı İlhan Ersan, toplantıya teşriflerinden dolayı Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ve Muğla Büyük Şehir Belediyesi Teknik Genel Sekreter Yardımcısı Emin Madran’a teşekkürlerini sunarak bir Bodrum’a dair birçok problemin yetkili kişilere meclis aracılığı ile aktarıldığını vurguladı.

Emin Madran: “Birlikte çalışma kültürü geliştirmemiz lazım.”
Muğla Büyük Şehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Emin Madran sunumunda planlama mekanizmasının tek bir merkezde toplanmasının gerekliliğine dikkati çekerken,  çok başlılık sebebiyle verimli plan yapılamadığının altını çizdi. Madran, “Birlikte çalışma kültürü geliştirmemiz lazım, önerilerimizi dile getirip ortak çözümler yaratmalıyız.” derken Bodrum’un taşıma kapasitesinin ortaya konarak yeni bir plana gerek olup olmadığına da bakmak gerektiğini hatırlattı. Bodrum’da planlayacakları alanlar için birçok engelle karşılaştıklarını belirten Madran “Bodrum’un alt yapısının %92’si bitiyor.” dedi.
Madran konuşmasının devamında şunları vurguladı: “Amacımız sağlıklı ve sürdürülebilir kentler yaratmak bu amaçla Muğla’nın tüm ilçeleri için çalışmalar yapıyoruz. En fazla yatırım sağladığımız yerlerden biri de Bodrum. Burada özellikle Kültür, Sanat ve Deniz Turizmini önemsiyoruz. Turizm ve turizme dayalı ticarette önceliğimiz.”

Başkan Aras: “Bodrum’un ihtiyacı olan bu güç.”

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ise, “Bodrum’un en büyük sorunu planlama sorunudur.” derken çok göç aldıklarını ve bu hızlı büyümenin de hizmetlerde zaman zaman sıkıntı yarattığını belirtti. “Yerel yönetimlerin güçlendirilmesi gerekiyor. Bodrum’un ihtiyacı olan da bu güç.” diyen Başkan Aras, turizm destinasyonlarına farklı statü tanınmasının çok faydalı olacağını hatırlattı.

Bodrum Belediye Başkanı, “Diğer büyük sorunumuz su sorunudur.” diyerek envanter çalışmalarının devam ettiğini ve Bodrum’un taşıma kapasitesini bilimsel bir rapor halinde hazırlamakta olduklarını meclis üyelerine duyurdu.

Konuşmaların ardından Meclis üyeleri tarafından Bodrum limanındaki estetik kalite, temizlik, güvenlik, teknelerden atık su toplanması, liman dibindeki deniz kirliliği, katı atık toplama merkezi ile ilgili sorunlar, kaçak yapılaşma, personel lojman sorunu gibi birçok konu gündeme getirildi. Meclis üyeleri Bodrum’un Muğla’nın önde gelen turizm beldesi olduğuna işarete ederek Muğla’nın yatırım planlarını bu doğrultuda şekillendirmesi gerektiğinin altını çizdi.

BODTO Başkanı Agro-turizmi hatırlattı
Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon ise Muğla Büyük Şehir Belediyesi’nin Bodrum’daki agro-turizm konusuna da öncelik vermesi gerektiğini söylerken, Bodrum’un mandalina bahçelerinin ekonomik getirisinin çok düştüğünü belirtti. BODTO Başkanı mandalina bahçelerini korumak için 10 Odayı geçmeyecek butik otelllere izin verilerek bahçelerin turizme kazandırılabileceği önerisinde bulundu.
Nisan ayı faaliyetleri hakkında bilgi verildi
Nisan ayı faaliyetleri hakkında Meclise bilgi veren Başkan  Kocadon ise bu ay içerisinde birçok protokol ziyareti gerçekleştiğine değindi. “Odamız öncülüğünde Bodrum Odaları ve Sivil Toplum Kuruluşları katılımı ile “Bodrum’dan 1. Sırada Milletvekili Çıkarılması” konusunda basın toplantısı düzenledik.” diyen Başkan Kocadon Bodrum’un sorunlarının merkezde temsili için Bodrumlu bir milletvekiline ihtiyaç olduğunun altını çizdi.
Başkan Kocadon yine bu ay içerisinde BODTO ve Bodrum Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) organizasyonu ile TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Uluslararası Girişimcilik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cem Kılıç tarafından Çalışma Yaşamındaki Güncel gelişmeler hakkında bir seminer gerçekleştirildiğini belirtti.
Başkan Kocadon konuşmasının devamında şunları kaydetti:
“12-15 Nisan tarihleri arasında gerçekleşen EMITT Turizm Fuarında başarılı şekilde Bodrum’un temsilini gerçekleştirdik. Standımıza katkı veren başta Bodrum Belediyesi olmak üzere tüm paydaşlarımızı tebrik ederim. BODTO olarak bu yıl fuarda Onur Ödülü almanın da gururunu yaşıyoruz.
Yine Nisan ayı içerisinde Sıfır Atık Temel Seviye Belgemize de kavuştuk. Gerek yenilenebilir enerji politikalarımız gerekse çevresel etkilerimizi azaltmak için çalışmalarımız değerli Meclis Üyelerimizin de katkısı ile devam edecek.”
 

BODTO meclisi Muğla'dan Bodrum'a öncelik istiyor
BODTO meclisi Muğla'dan Bodrum'a öncelik istiyor
BODTO meclisi Muğla'dan Bodrum'a öncelik istiyor
BODTO meclisi Muğla'dan Bodrum'a öncelik istiyor

Bakmadan Geçme