Bodrum'un Patlayan Hatlarını Büyükşehir Yeniliyor
Muğla Büyükşehir Belediyesi MUSKİ Genel Müdürlüğü, Bodrum'da sürekli arızalanarak su, iş gücü ve maddi kayıplara neden olan arızalı içme suyu altyapısını yenilemek için başlattığı çalışmaların 7 bin 900 metrelik kısmını tamamladı. Torba, Oyder-Bitez ve Turgutreis hatlarında başlatılan yenileme çalışmaları ile bölgedeki ana hatlar yenilenerek bölgedeki içme suyu iletim kapasitesinin artırılması hedefleniyor.

Çalışmaların 7 Bin 900 Metresi Tamamlandı
Projenin en kısa sürede tamamlanıp hattın devreye alınabilmesi için Bodrum’un üç ayrı bölgesinde aynı anda çalışma gerçekleştiriliyor.
Bu çalışmaların 1. Kısmı olan Torba hattında toplam 3 bin 800 metrelik hattın 2 bin 700 metresi tamamlanarak yüzde 70 fiziki gerçekleşme sağlandı.
2. kısım Oyder-Bitez hattında ise 8 bin 700 metre uzunluğundaki hattın 800 metresi bitirilerek yüzde 9’luk ilerleme kaydedildi.
Projenin en uzun bölümünü oluşturan Turgutreis hattında ise 9 bin 500 metrelik hattın 4 bin 400 metresi tamamlanarak yüzde 50 seviyesine ulaşıldı. Çalışmalar etaplar halinde ve planlanan takvime uygun olarak devam ediyor.
Bakmadan Geçme





