Bodrum'u göz göre göre öldürüyorlar

Bodrum'da çevre katliamı devam ediyor.  Bodrum'un Turgutreis, Gümbet, Yalıkavak, Gümüşlük ve Mumcular mahallelerinden sonra bir çevre katliamı da gözde turizm merkezi Ortakent'te ortaya çıktı. Biryandan arıtılmadan doğaya ve denize bırakılan lağım suları yüzünden çevre yok ediliyorken bir yandan da korona virüs salgınının yanı sıra pis koku, kirlilik ve sineklerden dolayı vatandaşların sağlığı büyük tehlike altında.

  • 1687
Bodrum'u göz göre göre öldürüyorlar
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Dünya ve Türkiye’nin turizmde göz bebeği Muğla’nın Bodrum ilçesinde, doğa katliamı durdurulamıyor. Muğla’nın turizm merkezlerinde, atık sular arıtılmadan denizlere boşaltılıyor. 
İNSAN SAĞLIĞI TEHLİKEDE VE DOĞAYI ÖLDÜRÜYORLAR 
Muğla’nın Bodrum İlçesi Ortakent Mahallesi’nde ki çevre felaketi ve pis koku vatandaşları isyan ettirdi. Ortakent’te, lağım suyunun arıtılmadan mahallede bulunan bir dereye, ardından da denize döküldüğü öne sürüldü. Deredeki kirliliği görüntüleyen vatandaşlar, “Muğla Büyükşehir ve Bodrum Belediyesi’nin her fırsatta çevreci olduklarını, çevreyi koruyabilmek için ellerinden geleni yaptıklarını belirtmelerine, ancak bu açıklamaların sadece göz boyamak için, sözde olduğuna Bodrumlular olarak alıştık.
VATANDAŞ SİNEK ve KOKUDAN PENCERE AÇAMIYOR
Ortakent’teki çevre katliamını gören ve görüntüler çekerek tepkilerini dile getiren duyarlı vatandaşlar, “Video ve fotoğraflardan çok net anlaşılacağı gibi Ortakent’te lağım suyu arıtılmadan, olduğu gibi dereye bırakılıyor ve denize akıyor. Keşke video ve fotoğraflarda, hissettiğimiz kokuyu da yansıtabilseydik. Ortakent’te bu katliamın yaşandığı bölgelerde vatandaşlarımız dışarı çıkamıyor, evlerinin penceresini açamıyor. Çünkü koku ve sinekten durulmuyor! 
“BİZİ YÖNETEN BELEDİYELER ADINA HEM UTANIYORUZ HEM ÜZÜLÜYORUZ”
 Arıtılmadan doğaya ve denize bırakılan lağım sularını gördükçe “İçimiz kan ağlıyor.” diyen Bodrumlu vatandaşlar, “Bu katliamı Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Bodrum Belediyesi’ne sorduk. Ancak herkesin malumu, tek bir yanıt bile alamadık. Yanıt alamadığımız gibi çevre katliamının artarak devam ettiğine şahit olduk ve Bodrum adına, insanlığımız adına ve bizi yöneten belediyeler adına hem utanıyoruz hem de çok üzüldük.” diyerek tepkilerini belirttiler. 
BODRUM, İSTANBUL BAKIRKÖY AYAMAMA DERESİ’NE DÖNMÜŞ DURUMDA”
CHP’li belediyelerin hizmet anlayışı, çevre anlayışına anlam veremediklerini dile getiren vatandaşlar, “Muğla ve Bodrum’un kadrolaşma konusunda sürekli talimat aldıkları İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ve CHP İstanbul İl Başkanlığı’na gittikçe benzediğini görüyoruz. Zira neredeyse Bodrum’un tamamı İstanbul’da Bakırköy Ayamama Deresi’ninin Marmara Denizi ile kavuştuğu yere dönmüş durumda” diye konuştular. 
“BELEDİYE BAŞKANLARININ BODRUM SEVGİSİ BUKADAR”
Bodrum’da devam eden çevre katliamının artık bitmesini isteyen vatandaşlar, “İşte çok çevreci olduğunu söyleyen Ahmet Aras yönetimindeki Bodrum Belediyesi’nin hali! İşte hizmet dışında her talimatını harfiyen yerine getirdikleri Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’ün Bodrum sevgisi. Muğla Su Ve Kanalizasyon İşleri Genel Müdürlüğü (MUSKİ) bu rezaletine ses çıkarmayan, çıkaramayan Ahmet Aras’ın nasıl bir bağı var ki bu uğurda Bodrum’un her geçen gün yaşadığı katliamlara sessiz kalabiliyor. Vicdanı bunu nasıl kabul ediyor? Bu katliamla bir kere daha görülüyor ki Bodrum Belediyesi’ni Ahmet Aras ve ekibi değil, başta CHP İstanbul İl Başkanlığı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi olmak üzere Muğla Büyükşehir Belediyesi yönetiyor. Daha doğrusu yönetemiyor. Bodrum sevdalısı, çevre sevdalısı olduğunu söyleyen Sayın Ahmet Aras’ın söylemleri keşke içten olsa ve Sayın Aras keşke bunlara göz yummasa. Ama her zamanki gibi çok iyi biliyoruz ki bu rezalete, katliama sessiz kalınacak, olan yine cennet Bodrum'umuza olacak.” diyerek üzüntülerini ve tepkilerini dile getirdiler.
 

Bodrum'u göz göre göre öldürüyorlar
Bodrum'u göz göre göre öldürüyorlar

Bakmadan Geçme