Bodrum'da 40 milyonluk dolandırıcılık operasyonu
Muğla'nın Bodrum ilçesinde kendilerini polis olarak tanıtan şüpheliler, bir vatandaşı 40 milyon TL dolandırdı. Dolandırılan vatandaşın kredi çektiği, döviz hesaplarını bozduğu ve evini satarak yaklaşık 40 milyon TL dolandırıldığı öğrenildi. İstanbul, Bursa ve Kocaeli'de düzenlenen eş zamanlı operasyonlarla gözaltına alınan 5 şüpheli, çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklandı.

Bodrum'da yaşayan N.K.A. adlı vatandaşı 21 Mayıs günü cep telefonu ile arayan şahıslar, kendilerini polis olarak tanıttı. Telefon dolandırıcıları, N.K.A.'ya isminin terör soruşturmasına karıştığını söyleyerek büyük miktarda para talep etti. Bu sözde operasyon için ikna edilen N.K.A., bankadan kredi çekti, döviz hesaplarını bozdu ve evini satarak yaklaşık 40 milyon TL topladı.
N.K.A., şüpheliler tarafından verilen adrese kendi aracıyla giderek, içerisinde yüklü miktarda para bulunan çantayı yüzü maskeli bir kişiye teslim etti. Şüpheli, parayı alıp olay yerinden hızla uzaklaştı. Dolandırıldığını sonradan fark eden N.K.A., Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne başvurarak şikayetçi oldu.
Bakmadan Geçme





