Bodrum'da 15 yıl önce ölen mankenin davasında Yargıtay kararı bozdu
Muğla'nın Bodrum ilçesinde 15 yıl önce şüpheli şekilde hayatını kaybeden manken Aslı Baş'ın ölümüyle ilgili davada Yargıtay'ın iş insanı ve oğulları hakkında verilen beraat kararını bozdu. Aslı Baş'ın babası M. Baş, 'Güçlünün değil, hukukun adaletini istiyorum. Başka Aslılar ölmesin, başka Aslılar öldürülmesin' dedi.

Yargıtay gerekçeli kararını açıkladı
Gerekçeli kararda, Aslı Baş'ın ölmeden önce attığı bazı mesajların telefon kayıtlarında yer almaması, olay sırasında evde bulunan bazı tanıkların dinlenmemesi ve sanık H. Bayer'in olayın ardından güvenlik kamerası firması yetkilileriyle yaptığı görüşmelerin detaylarının araştırılmaması gibi eksikliklerin, yargı sürecini olumsuz etkilediği vurgulandı.
“Benim çocuğum toprak altında huzur içinde yatmıyor”
Isparta'nın Şarkikaraağaç ilçesinde İHA muhabirine konuşan Aslı Baş'ın babası M. Baş, "Benim kızım öleli 15 yıl oldu ve ben halen huzur içinde değilim. Çocuğum da huzur içinde yatmıyor. Kanunlar ve yasalar hakkını verene kadar ne ben ne de kızım huzura kavuşacağız. Tek istediğim, adaletin yerini bulması. Ben bir babayım, bir Türk vatandaşıyım. Bu dava yalnızca benim değil, herkesin davası. Türkiye'nin bu davaya sahip çıkması gerekiyor. Burada imtiyazlar değil, adaletin hükmü geçmeli" şeklinde konuştu.
Bakmadan Geçme





