BİTCOİN'ne neler oluyor? 50 Bin dolar mı olacak?

Kripto para borsasında işler kızışmaya devam ederken, Bitcoin, piyasalara göre önce 43 bin dolara ve hemen ardından 50 bin dolara kadar yükselebilir.

  • 1015

Bitcoin ETF'lerinin onaylanmasının ardından piyasada FTX borsasının borçlarını ödemek amacıyla yaptığı Grayscale ETF satışları ve Grayscale üzerinden gelen satış baskısıyla Bitcoin, 38.500 dolara kadar bir geri çekilme yaşadı. 

ARTIŞ DEVAM EDECEK!
Yaşanan düşüşle birlikte piyasalarda ön görülen artışın 50 bin dolara kadar yükseleceği yönünde. 

Son üç haftada gerçekleşen 6,16 milyar dolar değerindeki BTC alımları ve ETF'lerden çıkışların azalması, piyasanın yönünü olumlu bir şekilde etkileyerek Bitcoin'in 43.000 dolar seviyelerinden 48.800 dolar seviyelerine kadar yükselmesine sebep oldu.
Bitcoin ETF'lerinin onaylanması, kurumsal yatırımcılar için Bitcoin'e erişimi kolaylaştırarak büyük yatırımcıların piyasaya girmesine olanak tanıyor. Özellikle Amerika'da spot ETF'lerinin onaylanması, diğer ülkelerden de yeni ETF'ler veya benzer yatırım ürünleri çıkmasına yol açabilir. Özellikle, geçtiğimiz günlerde Google'ın ETF reklamlarına izin vermesiyle ETF'lerin daha fazla yatırımcıya ulaşmasına olanak tanıması bekleniyor.

HABERLERİN ÖNEMİ BÜYÜK!
Bitcoin kullanıcılarının kendi kendilerine kurdukları sosyal ağlar üzerinden yayınlanan iddia ve yükseliş haberleri sayesinde artışlar devam edecek gibi duruyor. Yapılan haberler doğrultusunda büyük yatırımcılara ait olan dedikodular ise küçük yatırımcıların yol bulmasında büyük rol oynuyor. FED’in faiz düşürmeyi planladığına yönelik haberler doğrultusunda ilerleyen günlerde kripto para borsasının yılın ilk aylarında büyük bir ivme kazanarak yükseleceği ön görülüyor. Orta ve uzun vadede birçok küçük yatırımcının piyasaya can verip yükselişe neden olacağını, Bitcoin’in 50 bin dolar ve üzerine çıkacağı sözü edilen kuvvetli iddialar arasında yer alıyor.

Bakmadan Geçme