Birim Başkanı Uysal, '28 Şubat Utanç Tarihidir'

AK Parti İnsan Hakları Başkanlığı tarafından 28 Şubat Postmodern Darbesi'nin vahametine dikkat çekmek, unutmadıklarını ve unutmayacaklarını göstermek amacıyla 81 ilde eş zamanlı basın açıklaması gerçekleştirildi. 

  • 1242

AK Parti Muğla İl Teşkilatı’nda; AK Parti Muğla İnsan Hakları Birim Başkanı Şafak Uysal konuyla ilgili olarak bir açıklamada bulundu. Basın toplantısına AK Parti Muğla İl Başkanı Gültekin Akça, parti yöneticileri, kadın ve gençlik kolları katılım sağladı. Birim Başkanı Uysal, 28 Şubat’ın bir utanç tarihi olduğunu ifade etti. 

AK Parti Muğla İnsan Hakları Birim Başkanı Şafak Uysal yaptığı açıklamada, “Bundan tam 27 yıl önce silahlı cunta tarafından sözde irtica tehdidi ile bütün büyük ülkeyi çevrelemeye çalışmak toplumun çeşitli kesimlerini vesayet ideolojisini elinde tutmak. İnsanlık onuruna akıl ve mantık ilkelerini gerçekleştirilen, 28 Şubat darbesi insanlık tarihine kara bir leke olarak geçmiştir. Failleri tarafından bin yıl sürecek yaklaşımı ile olan bu karanlık girişimin değil bin, 10 yıl bile sürememiş olması vesayetçilerin, hukuksuzluğun kirli hesaplarının net bir göstergesidir. İslami kimliğe duydukları derin öfkeyi, sistematik ve kanun dışı vahşi bir militarist ile dışa vuran darbeciler aldıkları anti demokratik MGK kararları ile dönemin iktidarına darbe vurmuşlardı” ifadelerini kullandı. 

Açıklamasını sürdüren Birim Başkanı Uysal, “Yaşanan darbe süreci ile birlikte İslami kimliğe sahip olan toplumun büyük bir kesimi türlü yollar ile kısıtlandı. Genç kızlar üniversitelere başörtüleri ile giremedi, kılık kıyafetleri nedeni ile gençler eğitim hayatından mahrum bırakılarak ikna odaları eliyle inançlarından vazgeçmeye zorlandılar. Katsayı adaletsizliği ile gençlerin istedikleri okulda eğitim almalarının önü kapatıldı. Kamu görevlileri eşleri baş örtülü olduğu için fişlendi. Siyasi görüş ve inancından dolayı insanların çalışma, eğitim, ibadet, düşünce ve ifade özgürlükleri gibi temel hakları engellendi. Ülkesi için ve milleti için çalışan ve üreten sermaye dahi yeşil sermaye altında kategorize edildi. 28 Şubat’ta siyasete, demokrasiye ve insan haklarına balans ayarı vermeye çalışanlar, aziz milletimiz tarafından kısa sürede balans ayarına uğradılar. Türkiye’ye sözde ayar vermeye kalkan milletimizin elinden geleceğini, haklarını ve huzurunu alan karanlık darbe dönemleri milletimizin 15 Temmuz’ da verdiği mücadele ile bir daha yaşanmamak üzere tarihe gömüldü. Milletimizden aldığımız güç ve tarihin bize yüklediği sorumluluk ile millet iradesini egemen kılma, büyük ve güçlü bir Türkiye inşa etme mücadelemize kararlılık ile devam ediyoruz. Cumhuriyetimizin 100. yılında, Türkiye Yüzyılı yolunda daha emin adımlar ile yürüyor. 21 yıldır her şartta ve her koşulda darbeler karşısında yanımızda olan milletimize AK Parti olarak şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

Bakmadan Geçme