• Haberler
  • Güncel
  • BENYAMİN SÖNMEZ KLASİK MÜZİK FESTİVALİ 27 HAZİRAN'DA BAŞLIYOR

BENYAMİN SÖNMEZ KLASİK MÜZİK FESTİVALİ 27 HAZİRAN'DA BAŞLIYOR

Dünyaca ünlü Türk çello sanatçısı Benyamin Sönmez adına her yıl Fethiye'de düzenlenen klasik müzik festivalinin 8.'si gerçekleşiyor.

  • 1607
BENYAMİN SÖNMEZ KLASİK MÜZİK  FESTİVALİ 27 HAZİRAN'DA BAŞLIYOR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

27 Haziran’da Burcu Soysev konseri ile başlayacak olan Benyamin Sönmez Klasik Müzik Festivali;  29 Haziran’da; Gülsin Onay konseri ile sona erecek. 3 gün sürecek olan Benyamin Sönmez Klasik Müzik Festivali  ile ilgili açıklama yapıldı. Festival ile ilgili son hazırlıkları tamamlayan  festival komitesi  adına Dila Sönmez;  Fetav’da  açıklama yaptı. Komite üyesi Dila Sönmez açıklamasında;  Fethiye’de yaşayan tüm vatandaşları 3 gün sürecek olan Benyamin Sönmez Klasik Müzik Festivaline davet etti.

Komite üyesi Dila Sönmez açıklamasında “Konserimizin bu yıl sekizincisini gerçekleştiriyoruz. İlk günümüzde Burcu Soysev;  çok değerli bir soprano. Konsere Muğla Büyükşehir Belediye orkestrası eşlik edecek. İkinci gün Çelli Çel ve Hornstaf diye grubumuz var. Üçüncü günde dünyaca ünlü piyanist Gülsin Onay gelecek. Bu festivalin önemini belirteyim; Bu festival sanatçısına ücret verilmeyen seyircisinden ücret alınmayan büyük bir ana sponsor desteği olmadan sekiz yıldır bir avuç güzel insanla bir araya gelerek yaptığımız çok özel bir festival.Bu festivale öyle sanatçılar geldi ki mesela Fazıl Say’dan, Gülsin Onay’a ve Natalia Gutman’a kadar dünyaca ünlü bir çok sanatçı geldi ve bu sanatçılar sadece Benyamin Sönmez’in anısını yaşatmak amacıyla geldi.Bu çok önemli.Hatta Türkiye’nin en önemli sanatçılarından biri olan Tarık Akan sadece  Benyamin Sönmez klasik müzik festivali için Fethiye’ye geldi.Bu festivali önemli kılan gerçekten çok iyi sanatçıların Benyamin Sönmez’in hatırasını yaşatmak adına festivalimize destek vermesidir.Fethiye deki büyük küçük sanatseverlerin bu hatıraya destek vermesidir.Tabi ki Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Fethiye Belediyesinin destekleri yadsınamaz.Hep birlikte böyle güzel bir festivali gerçekleştiriyoruz. Bu yüzden çok mutluyuz. Günbatımı konserlerimizde var. Babadağ’ da  27 ve 29 Haziran’da konserlerimiz olacak. 28 Haziran’da Kayaköyde konserimiz olacak. 27 Haziran’da ise  Çalış plajı  sahilde günbatımı konserlerimiz olacak. Ayrıca  Göcek D-Marin’de  3 gün boyunca konserlerimiz olacak yine bu konserlerimizde çok güzel gruplar bizimle olacak.Fethiye’nin her yerinde müzik yankılanarak devam edecek” dedi.

Bakmadan Geçme