Bedensel engelli sporcular, Türkiye Şampiyonası'nda güçlerini gösterdi
Kırıkkale'de düzenlenen Bedensel Engelliler Halter Türkiye Şampiyonası'nda 12 ilden gelen 68 sporcu Türkiye birinciliği için mücadele etti.

Antalya'dan Ayşe Şirip ise 41 kilogramda Türkiye birincisi olarak, "Hedefim olimpiyat. Türkiye Şampiyonu oldum, çok mutluyum" ifadelerini kullandı.
73 kilogramda birincilik elde eden Sibel Çam da, Paris 2024 Paralimpik Oyunları'ndaki başarısını Türkiye Şampiyonası'yla taçlandırdığını ifade etti.
Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Talat Ünlü, "4 başarılı olimpik sporcumuz bu organizasyona katıldı. Sporcu sayısındaki artış dikkat çekiyor. Baraj puanlarını düşürerek daha fazla sporcunun katılımını sağlamayı hedefliyoruz. 2028 Olimpiyatları'nda altın madalya sayımızı daha da artıracağız" dedi.
Bakmadan Geçme





