Bayram ikramiyesinde kritik detay Kimler yararlanabiliyor

Enflasyonun alım gücünü zorladığı bu günlerde özellikle emeklileri rahatlatmak için sağlanan Bayram ikramiyesinde kritik detay ortaya çıktı. Buna göre emekli olanların dışında EYT'lilerin bayram ikramiyesinden faydalanması mümkün olacağı öğrenildi.

  • 586
Bayram ikramiyesinde kritik detay Kimler yararlanabiliyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Emeklilere bayram ikramiyeleri, 2-5 Nisan tarihleri arasında ödenecek. Emekli olan ve ölen eşinin emekli aylığının %50'sini alanlara 1.500 TL tutarında bir ödeme yapılacak.


Ayrıca iş göremezlik geliri alan kişilere de bayram ikramiyesi verilecek. 31 Mart tarihinden önce emeklilik dilekçesi veren Erken Emeklilik Talepleri (EYT) kapsamındaki kişilerin de bayram ikramiyesi alma hakkı bulunuyor.


Sabah Gazetesi'nden Betül Alakent’in haberine göre; Bayram ikramiyesinden, 31 Mart 2024 tarihine kadar emeklilik dilekçesi veren Erken Emeklilik Talepleri (EYT) kapsamındaki kişiler ile EYT düzenlemesi olmadan da emekliliğe hak kazanan diğer sigortalılar yararlanacak. Ancak, emeklilik dilekçesini 1 Nisan'dan sonra verenler, bu yılki Ramazan Bayramı'nda ikramiye alamayacaklar.
Emeklilik dilekçesini 1 Nisan ile 31 Mayıs tarihleri arasında veren Erken Emeklilik Talepleri (EYT) kapsamındaki kişiler, Kurban Bayramı'nda zamlı ikramiyeden yararlanacaklar.


Nisan ayı içerisinde ancak bayram öncesinde vefat eden emekli veya hak sahiplerinin yakınları, bayram ikramiyesini alabilecek. Bu durumda olan kişilerin hak sahipleri, ikramiyeden faydalanabilecekler.


Dul veya yetim aylığı alanların bayram ikramiyesi, aldıkları aylık miktarına göre belirleniyor. Örneğin, ölen eşin emekli aylığının yüzde 50'si oranında dul aylığı alan bir eşe 1.500 lira, yüzde 25'i bağlanmış olan bir kıza ise 750 lira ikramiye ödenecek. Bu şekilde, bayram ikramiyesi ödemeleri hak sahiplerinin aldıkları aylık miktarlarına göre belirlenerek yapılacak.


Herhangi bir işte çalışmayan ve kendi sigortalılığı nedeniyle gelir veya aylık almayanlar, eşinin aylığının yüzde 75'ini aldıklarından dolayı 2.000 lira ikramiye alacaklar. Bu şekilde, ikramiye ödemeleri hak sahiplerinin durumlarına ve aldıkları aylık miktarlarına göre belirlenerek yapılacak.
 

Bakmadan Geçme