Başsavcılık, Ahmet Aras Hakkında Soruşturma Başlattı

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras'ın Ortakent- Yahşi Mahallesi 'nda mülkü belediyeye ait olan ve Belediye Başkanı olmadan önce kiralayarak kullandığı arazi ve tesislerle ilgili ulusal medyada çıkan haksız kullanım ve kamu malına çökme iddialarının, Cumhuriyet Başsavcılığı'nı harekete geçirdiği öğrenildi.

  • 1804
Başsavcılık, Ahmet Aras Hakkında Soruşturma Başlattı
TAKİP ET Google News ile Takip Et


Muhabirimiz Ferdi Yavuz’un haberine göre; Geçtiğimiz günlerde bazı ulusal gazetelerde çıkan haberlerde, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın 7 yıl önce  belediyeden kiraladığı arsaya bistro bar yaptığı, hukuksuz yapı kayıt belgesi çıkardığı, araziye kaçak yapı diktiği gibi çeşitli iddialar yer verilmişti. Olayla ilgili Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığınca inceleme başlatıldığı öğrenildi. 
Söz konusu haberlerde Başkan Aras, belediye  başkanı olunca kamu malının üzerine çökmekle suçlanmış ve  "Aras Yahşi Mahallesi'nde dönemin Ortakent Belediyesi'nce Yahşi Yelken Kulübü olarak yapılan yeri, daha sonra tek belediyeye dönüşen Bodrum Belediyesi'nden encümen kararıyla kiraladı. İmar planında yeşil alan park olarak görünen alan, Kefi Yelken Bistro Bar olarak tarafından işletilmeye başlandı. 2019'da CHP'den Bodrum Belediye Başkanı seçilen Aras işletmeyi devam ettirdi. Böylelikle hem belediye başkanı oldu hem de belediyenin kiracısı” gibi ifadelere yer verilmişti. 
 Haberlerdeki İddiaların Asılsız Olduğu Açıklanmıştı
Yayınlanan haberler üzerine Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığınca inceleme başlatıldığı öğrenilirken Bodrum Belediyesi tarafından iddiaların asılsız olduğunu açıklanmıştı.
 

Bakmadan Geçme