BAŞOĞLU'NUN HAYATI BAŞARI ÖDÜLÜNE LAYIK GÖRÜLDÜ 

Fethiye Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi başkanı İsmail Başoğlu'na Gönen ilköğretim okulu mezunları başarı 50'nci yıl başarı ödülü verdi. Duygusal sahnelere de ev sahipliği yapan törende daha önce başarı ödülüne layık görülen Mustafa Özdemir, Mustafa Çetin ve Mete Atay'ın birer konuşma yaparak İsmail Başoğlu'nu anlattıkları gecede Almanya'da yaşayan İsmail Başoğlu'nun hayat hikayesini yazmada etkili olan bu kitabın yönetmenliğini yapan Kemal Yalçında tanıdığı İsmail Başoğlu'nu anlatırken Başoğlu gözyaşlarını tutamadı.

  • 2419
BAŞOĞLU'NUN HAYATI BAŞARI ÖDÜLÜNE LAYIK GÖRÜLDÜ 
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi başkanı İsmail Başoğlu’na Gönen ilköğretim okulu mezunları Mustafa Özdemir, Mustafa Çetin ve Kemal Yalçın tarafından eğitim, kooperatifçilik, sağlık ve kültür alanlarında 50 yıldan bu yana gerçekleştirdiği dürüst, barışçı, tutarlı, fedakar ve örnek çalışmalarından dolayı başarı ödülü başarı karnesi verildi.

Geceye Fethiye Belediye Başkan Yardımcısı Oğuz Bolelli, Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar odası başkanı Mehmet Soydemir, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Çıralı, Ziraat odası başkanı Kenan Karayiğit, Ölüdeniz Geliştirme Kooperatifi Başkanı Muhammet Kökten, Aydın Muğla esnaf birlik başkanı Necip Saraç, Fethiye kadın kooperatifi başkanı Çiğdem Karaca, Seydikemer Esnaf ve sanatkarlar odası başkanı Harun Sağır, FETAV Müdürü Dilek Dinçer, Ölüdeniz Belediye eski başkanı Keramettin Yılmaz, Muğla eski milletvekilleri Sami Gökmen, Ali Cumhur Yaka bazı belediye meclis üyeleri, Gönen ilköğretim okulu mezunları ile çok sayıda davetli katıldı.

Fethiye Aymes Hotel’de gerçekleştirilen başarı ödülü töreni ve İsmail Başoğlu’nun yazdığı dopdolu bir hayat kitabı da tanıtılıp hayat hikâyesi tanıyan arkadaşları tarafından anlatıldı. Fethiye’de kazandırdığı ve hala devam eden işyerleri ile 50 yıllık yaşantısında kattığı değerler anlatılırken 72 yaşındaki ve 32 yıldır Fethiye Esnaf Sanatkarlar Kredi ve kefalet kooperatifi başkanlığı dönemindeki çalışmalar duygusal anlar yaşattı.1970 yılında Isparta Gönen öğretmen okulundan mezun olduktan sonra Fethiye’de öğretmenlik yaparken 1973 yılında kendi köyünde Esenköy Tarımsal Kalkınma Kooperatifinin kurulmasına öncülük ettiği, köy kalkınma kooperatifleri üst birliği yönetim kurullarında görev aldığı 1980 yılında siyasi nedenlerle haksız yere müstafi sayılıp çok sevdiği öğretmenlikten ayrılmak zorunda kaldığı anlatılırken hayatı bir anda sıfırlanmış olan İsmail Başoğlu’nun umutsuzluktan umut yaratarak 1983 yılında esnaf olarak bakkallığa başladığı, 1990 yılında Fethiye Esnaf Sanatkarlar Kredi ve kefalet kooperatifi başkanlığına seçildiği o yıldan bu yana bu başkanlığı sürdürdüğü belirtilirken 1997 yılında Fethiye Esnaf sağlık polikliniği in kuruculuğunu 2 yıl sonra 1999 yılında Fethiye Lokman Hekim Esnaf Hastanesi’nin kuruculuğunu yaptığı ve bugün bu hastanenin Ege bölgesinde ve tüm Türkiye’de örnek bir esnaf hastanesi olduğu vurgulanan gecede 2000 yılında da Türkiye’de bir ilk gerçekleştirilerek Aydın, Muğla esnaf ve sanatkarlar kooperatifi birliğine Aymes Hotel isimli dinlenme ve eğitim tesisi kazandırdığı Fethiye’deki tarımsal ürünlerin iç ve dış piyasaya katkı maddesi gönderilebilmesi için laboratuvar kurdurduğu Fethiye’nin yurt içi ve yurt dışında tanıtımı için tanıtımlara önem verdiği bir dönemde de Fethiye Belediye meclis üyeliği yaptığı hiçbir zaman particilik yapmadığı bütün çalışmalarında insanları saygı ve sevgiyle kucakladığı ayrıştırıcı değil birleştirici olduğu, Fethiye’de yapılan her türlü kültürel, sanatsal, sportif çalışmalara maddi manevi destekler verdiği anlatılarak bu başarı ödülüne layık görüldüğü kaydedildi. Gecede daha önce başarı ödülüne layık görülen Mustafa Özdemir, Mustafa Çetin ve Mete Atay’ın birer konuşma yaparak İsmail Başoğlu’nu anlattıkları gecede Almanya’da yaşayan İsmail Başoğlu’nun hayat hikayesini yazmada etkili olan bu kitabın yönetmenliğini yapan Kemal Yalçında tanıdığı İsmail Başoğlu’nu anlatırken Başoğlu gözyaşlarını tutamadı.

Gecede İsmail Başoğlu’nun annesi 94 yaşındaki Şerife Başoğlu, kız kardeşi, ağabeyi ve dayısı da birer konuşma yaparken anne Şerife Başoğlu İsmail’i Dont köyünde bir Yörük çadırında 15 Mayıs 1950 tarihinde Demokrat Parti’nin iktidara geldiği gün dünyaya getirdiğini adını “Demokrat” koyduklarını oğlunun Demir kırat bir bebek olmasını isterken çok ağladığını günlerce Demokratı susturamadıklarını bir hocaya götürdüklerini hocanın çocuğun ismini derhal değiştirin deyip bir muska yazıp verdiğini eve varınca da sütünden iki kulağına damlatmasını istediğini önce dedesinin ismi olan İsmail’in verildiğini ardından da denilenleri yaptığını ve o gece hiç ağlamadığını anlattı. İsmail’in okumak için çıra ışığında ders çalıştığını da anlatan Şerife Başoğlu oğlunun isminin İsmail olarak kaldığını sözlerine ekledi. Duygusal anların yaşandığı bu anda Fethiye Belediye Başkan Yardımcısı Oğuz Bolelli 50.çalışma yılı başarı ödülünü alkışlar arasında sunarken Kemal Yalçında 50.çalışma karnesini sundu. Fethiye Belediye Başkan Yardımcısı Oğuz Bolelli, Başoğlu’nun Fethiye’ye kattığı değerler hala büyüyerek devam etmektedir”20 sene önce Başoğlu ile birlikte Fethiye’ye Avrupa Birliği projeleri hazırlayarak hibe alınmasında öncü olmuştur. İfadelerinde bulundu. Gecede İsmail Başoğlu’nun Fethiye’deki şoförler odası, esnaf odası ile birlikte hayata geçirdiği turizm hastanesi gibi çalışan esnaflara da indirimli şekilde hizmet veren Lokman Hekim Esnaf Hastanesi başhekimi Dr. Öztürk Günal da hastanenin çalışmalarını Başoğlu’nun fikirleri ile genişlediğini ifade etti. Gecede Aydın, Muğla Esnaf Birlik başkanı Necip Saraç yeni kuşak köy enstitüleri Fethiye şube başkanı Ali Gönen de birer konuşma yaparak İsmail Başoğlu’nun yaptığı hizmetleri anlatıp Başoğlu Büyük Menderes ırmağı gibidir. Sessiz, sakin yeni projelerin kaynağı olacaktır” dedi. İsmail Başoğlu da kendi hayatını anlattığı dopdolu bir hayat kitabının hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür edip 50.çalışma yılı başarı ödülü beni çok onurlandırdı” ifadelerinde bulundu.

BAŞOĞLU'NUN HAYATI BAŞARI ÖDÜLÜNE LAYIK GÖRÜLDÜ 
BAŞOĞLU'NUN HAYATI BAŞARI ÖDÜLÜNE LAYIK GÖRÜLDÜ 
BAŞOĞLU'NUN HAYATI BAŞARI ÖDÜLÜNE LAYIK GÖRÜLDÜ 
BAŞOĞLU'NUN HAYATI BAŞARI ÖDÜLÜNE LAYIK GÖRÜLDÜ 
BAŞOĞLU'NUN HAYATI BAŞARI ÖDÜLÜNE LAYIK GÖRÜLDÜ 
BAŞOĞLU'NUN HAYATI BAŞARI ÖDÜLÜNE LAYIK GÖRÜLDÜ 
BAŞOĞLU'NUN HAYATI BAŞARI ÖDÜLÜNE LAYIK GÖRÜLDÜ 
BAŞOĞLU'NUN HAYATI BAŞARI ÖDÜLÜNE LAYIK GÖRÜLDÜ 
BAŞOĞLU'NUN HAYATI BAŞARI ÖDÜLÜNE LAYIK GÖRÜLDÜ 
BAŞOĞLU'NUN HAYATI BAŞARI ÖDÜLÜNE LAYIK GÖRÜLDÜ 

Bakmadan Geçme