Basketbolda 2. devre hızlı başladı

Pandemi koşulları nedeniyle sıkışık bir takvimde devam eden ING Basketbol Süper Ligi'nin ikinci yarısı Lokman Hekim Fethiye Belediyespor ile Pınar Karşıyaka arasında, Cumartesi günü, Beşkaza Spor Salonu'nda oynanan maçla başladı. Fethiye'ye 'lig üçüncüsü' apoleti ile gelen Pınar Karşıyaka maçı 78 - 86 kazanarak galibiyet serisini 8 maça çıkardı. Karşılaşmanın ilk devresini 51-37 üstün kapatan yeşil kırmızılı İzmir ekibi son çeyreğine 69-59 önde girdiği mücadeleden 78-86'lık skorla galip ayrıldı. Maçın en skorer oyuncusu 25 sayıyla Abu Malik oldu.

  • 863
Basketbolda 2. devre hızlı başladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Lâcivert yeşilli LH Fethiye Belediyespor ligdeki 12. yenilgisini alarak 20 puanda kalırken, Pınar Karşıyaka 13 galibiyetle puanını 28'e yükseltti. Pınar Karşıyaka’da maçın yıldızı 22 sayı, 7 ribaunt ve 2 asist ile oynayan Raymar Morgan oldu. Ona 18 sayı ve 6 asistle Tony Taylor eşlik ederken, M’Baye de 15 sayı ve 4 ribaunt ile mücadele etti. Yunus Emre Sonsırma da 12 sayı ve 4 ribauntla çift haneli skor üreten bir diğer isim oldu. Ev sahibi LH Fethiye Belediyespor’da Abdul Malik Abu 25 sayıyla takımının en skorer ismi olurken, kenardan gelen Branden Fraizer 19 sayı 5 asist ve 4 ribauntluk bir performans sergiledi. Darion Atkins 12 sayı ve 5 ribaunt üretirken, Elgin Cook da 15 sayı ve 11 ribaunt ile double-double yaptı.

ORMANSPOR EVİNDE KAYIP
Düşme hattını yakından ilgilendiren bir başka maçta Ankara'da Ormanspor ile Fenerbahçe Beko karşılaştı. Kıran kırana geçen müsabakada konuk Fenerbahçe ev sahibi Ormanspor'u 63-72 mağlup etti. Fenerbahçe bu sonuçla 13. galibiyetini alırken OGM Ormanspor 11. yenilgisini almış oldu. Ligden düşmeye aday takımlar arasında ismi geçen Ormanspor'un önünde Galatasaray ve Efes deplasmanları var.

TOFAŞ ADIM ADIM PLAY OFF'A
Cumartesi gündüz oynanan maçta Bursa ekibi TOFAŞ, Bahçeşehir Koleji’ni konuk etti. Evsahibi ekip ikinci yarıdaki performansıyla ve tecrübesiyle karşılaşmayı 87 - 80’lik skorla kazanmasını bildi. Play off oynaması garanti görülen TOFAŞ bu sonuçla 8. galibiyetini alırken, Bahçeşehir 10. yenilgisini yaşadı. TOFAŞ’ta Tarık Phillip ve Berk Uğurlu 14'er sayıyla galibiyette büyük pay sahibi olurken, Jeremy Simmons 12 sayıyla onlara eşlik etti.
Bahçeşehir Koleji’nde Erick Green 27 sayıyla maçın en skoreri olurken, Shannon Evans 20, Jamal Jones 15 sayıyla oynadı.

BURSA'DAN KRİTİK GALİBİYET
Düşme hattını çok yakından ilgilendiren maçta Beşiktaş, Frutti Extra Bursaspor’u konuk etti. Cumartesi akşamı oynanan ve konuk ekibin baştan sona üstün götürdüğü karşılaşma 69 - 84’lük skorla bitti. En son erteleme maçında kendi evinde Büyükçekmece'yi yenen Bursaspor, bu sonuçla 15. maçında 5. galibiyetini almış oldu. Beşiktaş ise 16. maçında 9. mağlubiyetini yaşadı. Beşiktaş’ta Alperen Şengün sezon boyunca sergilediği inanılmaz performansını Cumartesi akşamı da sürdürdü ve maçı 25 sayı & 14 ribaund ile tamamladı. Siyah-beyazlılarda Şehmus Hazer 13 sayı kaydetti. Bursaspor’da Munford 25 sayıyla takımının galibiyetinde en büyük pay sahibi olurken, Kadji ise 16 sayıyla mücadele etti.

DAÇKA EVİNDE GALİP
ING Basketbol Süper Ligi 16. haftasının bir başka önemli maçı, play off mücadelesi veren Darüşşafaka Tekfen ve Türk Telekom takımları arasında, İstanbul'da oynandı. Kıran kırana geçen müsabakayı Darüşşafaka Tekfen 84-72 kazandı. Daçka böylece 12 sayılık farkla rakibi karşısında ikili averajı da elde etmiş oldu.
Bu sonuçla Daçka 15. maçında 7. galibiyetini alırken, Türk Telekom ise 16. maçında 7. yenilgisini yaşadı.

CİMBOM NEREYE?
Sezon başından beri alt sıralardan kurtulamayan Galatasaray, 16. hafta mücadelesinde, Sinan Erdem Spor Salonu’nda, Anadolu Efes ile karşı karşıya geldi. Karşılaşmadan galip ayrılan taraf 90-80‘lik skorla Anadolu Efes oldu.
Anadolu Efes, bu sonuçla ligde çıktığı 15. maçından da galip ayrılarak tarihî başarısını sürdürdü. Galatasaray ise 16. maçında 11. kez kaybetti ve düşme hattından kopamadı.

AFYON UZATMADA GALİP
Basketbol Süper Ligi’nde Empera Halı Gaziantep Basketbol ile HDI Sigorta Afyon Belediyesi Gaziantep'te karşılaştı. Normal süresi 77 - 77 berabere biten maçı 5 dakikalık uzatma sonunda Afyon Belediyesi 84 - 88'lik skorla kazandı.
Bu sonuçla Afyon 8. galibiyetini, Gaziantep ise 9. yenilgisini aldı.

PETKİM HATA YAPMADI
ING Basketbol Süper Ligi’nin 16. hafta kapanış maçında Aliağa Petkim Büyükçekmece'yi konuk etti. Mücadeleden evsahibi ekip 89 - 71’lik skorla galip ayrıldı. Bu sonuçla  Petkim 14. maçında 6. galibiyetini alırken, Büyükçekmece 16 maçta 7 galibiyette kaldı. Son çeyreğe 17-3’lük bir seri ile giren Petkim, çekişmeli geçen maçı bu sayede kopardı.
Petkim’de yeni transfer Okben Ulubay, 24 Mayıs 2018’den bu yana ilk kez bir Süper Lig maçına çıkarken 16 sayı, 5 asist, 2 ribaund ve 1 top çalma ile 20 verimlilik puanına ulaştı.
Evsahibinin bir başka önemli oyuncusu Ege Arar, 18 sayı, 7 ribaund ve 24 verimlilik puanı ile maçın yıldızı oldu. Konuk ekipte Matt Farrell maçı 23 sayıyla tamamladı. Devin Oliver 16 sayı ve 11 ribaund ile double-double yaptı. Gabriel Olaseni ise 11 sayı ve 14 ribaund ile double-double yaptı.

ŞİMDİ RAKİP BURSASPOR 
LH Fethiye Belediyespor Pınar Karşıyaka’dan sonra deplasmanda Frutti Extra Bursaspor ile çok kritik bir maç oynayacak. İki takım arasındaki müsabaka 15 Ocak Cuma akşamı saat 19.00’da başlayacak ve pandemi önlemleri nedeniyle seyircisiz oynanacak. Maç yayıncı kuruluş Tivibu tarafından naklen yayınlanacak.
 

Bakmadan Geçme