Başkent Doğalgaz'dan patlamaya ilişkin açıklama

Başkent Doğalgaz Dağıtım, Ankara Sincan ilçesinde bir iş yerinde meydana gelen patlamanın usulsüz gaz kullanımından kaynaklandığının tespit edildiğini açıkladı.

  • 418
Başkent Doğalgaz'dan patlamaya ilişkin açıklama
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Başkent Doğalgaz'dan yapılan yazılı açıklamada, “Patlamanın yaşandığı dairedeki aboneliğin Temmuz 2023 ayında feshedilmiş olduğu, sayaç vanasının mühürlü ve vanasının kapalı konumda bulunduğu tespit edilmiştir. İçeri girildiğinde ise daire içinde tadilat yapıldığı ve inşaat molozlarının olduğu, ocak tesisat vanasının açık pozisyonda ve bağlantı fleks hortumun kesik olduğu belirlenmiştir.

Dairedeki patlamanın usulsüz gaz kullanımından kaynaklandığı tespit edilmiştir. Şirketimizin kontrol ve onayı olmaksızın usulsüz ve yetkisiz biçimde doğalgaz kullanarak patlamaya sebebiyet veren kişiler hakkında suç duyurusunda bulunulacaktır” denildi.

Açıklamada, “Bu olay, Şirketimiz onayı olmaksızın doğal gaz tesisatına müdahale edilmemesi gereğini bir kez daha ortaya koymuştur. Yaşanan olay ile ilgili Ankara’mıza geçmiş olsun dileklerimizi iletir, olayda yaralanan vatandaşımıza acil şifalar dileriz” ifadelerine yer verildi.

Bakmadan Geçme