• Haberler
  • Güncel
  • Başkan Tugay, 'Alargada olan teknelerin durumunu biliyoruz'

Başkan Tugay, 'Alargada olan teknelerin durumunu biliyoruz'

İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi Başkanı İlkay Tugay, alargada olan tekneler hakkında açıklamada bulundu.

  • 891

Fethiye körfezinde alargada olan tekne sayıları ve koylarda bulunan tekne sayıları her geçen gün artıyor. Bu önemli konuya değinen İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi Başkanı İlkay Tugay, yeni düzenlemelerin yapılması gerektiğinin altını çizdi.

Alargada olan tekneler hakkında açıklama yapan İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi Başkanı İlkay Tugay, şunları söyledi:

 

Başkan Tugay, 'Alagada olan teknelerin durumunu biliyoruz'

 “Alargadaki teknelerimizin çok büyük bir kısmı ticari tekneler yani bizim üyelerimizin tekneleri. Dolayısıyla yer bulmakta zorlanan üyelerimiz alargada kalmak durumunda kalıyorlar. Bildiğiniz üzere onların şuanda bağlayabileceği Fethiye Belediye marinalarının bir kısmı ve Büyükşehir Belediyenin bir kısmına bağlayabiliyorlar. Başka ticari yatların bağlayabileceği bir alan maalesef yok. Dolayısıyla bölgemiz böyle bir sorun teşkil ediyor. Marina yapılma talepleri geldiği zaman hep bizim teknelerimiz gösteriliyor. Fakat marinalar yapıldığı zaman hiçbir ticari yatımızın marinada konakladığını görmüyoruz. Mevcut teknelerin sorunlarına çözüm getirmek istiyoruz. Mevcutlara çözüm getirdikten sonra planlamayı ona göre değerlendirebiliriz. Tekne trafiği arttığı zaman koy sayısını artırmamız mümkün değil. Koy sayısı sabit olduğu için koylarda kalabilecek tekne sayısı sınırlı. Dolayısıyla koyların hepsi dolu oluyor. Giremeyen, birçok tekne oluyor ve alargada yolcularını denize sokmaya çalıştı. Kontrolsüz büyümenin önüne geçmemiz gerekiyor.”

Başkan Tugay, 'Alargada olan teknelerin durumunu biliyoruz'

Bakmadan Geçme