Başkan Solak, 'İş çığırından çıkmış durumda'

Fethiye'de kaçak yapılarla mücadele bitmek bilmiyor. Şehrimizde olağanüstü bir kaçak yapılaşmanın olduğunu vurgulayan Mimarlar Odası Muğla Şubesi Fethiye Temsilcisi Günay Solak, FRT TV mikrofonlarına açıklamalarda bulundu.

  • 1401
Başkan Solak, 'İş çığırından çıkmış durumda'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Mimarlar Odası Fethiye Temsilciliği Başkanı Günay Solak Fethiye ve çevresinde, bölge için büyük sorun teşkil eden kaçak yapılar ile ilgili açıklama yaptı. Mimarlar Odası Fethiye Temsilciliği Binası'nda yaptığı açıklamada Solak, kaçak yapıların büyük sorun olduğunu yetkililerin bir an önce bu soruna çözüm bulması gerektiğini belirtti.


İŞ ÇIĞIRINDAN ÇIKIŞ DURUMDA
İş çığırından çıkış durumda diyen Solak,’’ Bir yapı ruhsatlı olarak yapılmalıdır. Projesine göre uygun olmalıdır. Bunlara uyulduğu takdirde çok bir sorun gözükmüyor. Fakat artık Fethiye’de bizim bu bölgelerimizde iş çığırından çıkış durumda. Artık projeler çok fazla müdahalelere uğruyor. Bunların hepsi de kontrol dışı yapılmış işler. Bunlara birilerinin dur demesi gerekiyor. Cezalar çok komik kalıyor. Caydırıcılığı ise kalmadı. Çünkü Fethiye’de kaçak bir büyütme yapmanın bedeli ödenen cezanın yanında çok komik kalıyor. Kurumlar üzerine düşen görevin daha fazlasını yapması gerekiyor. Artık bu kaçak yapılar meydan okurcasına yapılmaya başlandı. Herkes cezamı öderim yaparım mantığında’’ ifadelerini kullandı.


OLAĞANÜSTÜ BİR KAÇAK YAPILAŞMA OLMAKTA
Konuşmasına devam eden Solak,’’ Bir de tamamen kaçak yapılaşma var.  Tarım alanlarında, imar olmayan yerlerde, hazine ve 2B gibi arazilerde. Buralarda olağanüstü bir kaçak yapılaşma olmakta. Bu insanlara sadece ceza yazılıyor. Sonrasında tekrardan işlemlerine devam ediyorlar. Biz oda olarak aciz durumda olunduğuna şahit olmak istemiyoruz artık. Kurumların bu işlere dur diyebildiğini artık görmek istiyoruz. Bu işin içinde belediyesi var, çevre şehirciliği var, büyükşehir belediyesi var, savcılığı var, jandarması var. Bu bütün kurumlar kaçak yapılaşmayı önleyemiyorsa biz kendimize soracağız artık. İdarilerimizin yaptırımı yoksa biz kime güveneceğiz, nereye güveneceğiz? Bu iş çığırından çıkmaya başladı. Lütfen herkes bu işe biraz daha sorumluluk bilinciyle yaklaşsın. Çünkü biz yapmış olduğumuz projeleri yap kullandan sonra tanıyamıyoruz. Resmen bir kat daha çıkılıyor ve etrafı yeniden çevriliyor. İlave bir sürü yapılar yapılıyor. Yaşam gerçekleriyle örtüşen bir yasa yükümlerine ihtiyaç var. Bu çalışmanın içinde seve seve yer almak istiyoruz. Fakat bunlarla ilgili kurumların bir başlangıç yapması gerekiyor’’ dedi.
 

Bakmadan Geçme