BAŞKAN OTGÖZ, 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ'NÜ KUTLADI

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak, basın mensuplarının gününü kutladı. Başkan Otgöz 'Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında, Türkiye Yüzyılı'nda ulusal ve yerel basın mensuplarımızla ilçemizin gelişmesi için çalışacağız' dedi. 

  • 606
BAŞKAN OTGÖZ, 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ'NÜ KUTLADI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

BAŞKAN OTGÖZ: “GAZETECİLİK MESLEĞİNİN SORUMLULUĞU BÜYÜK”
Kamuoyunun haber alma hakkı için fedakârca çalışan tüm basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayan Başkan Otgöz, doğru ve tarafsız bilgiye kısa sürede ulaşılmasını sağlayan gazetecilik mesleğinin, sorumluluğunun da büyük olduğunun altını çizdi. 
Başkan Otgöz; “Her koşul ve şartta sorumluluk duygusu içinde çalışarak, halkın haber almasını sağlayan, toplumun genel talep ve görüşlerini kamuoyuna yansıtma görevini üstlenen, vatandaş ile yönetim arasında köprü vazifesi gören basın mensuplarımız, bu yönüyle milletimizin duygularına tercüman olmaktadırlar. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi; ‘Basın, milletin müşterek sesidir. Bir milleti aydınlatma ve irşatta, bir millete muhtaç olduğu fikrî gıdayı vermekte, hulâsa bir milletin hedefi saadet olan müşterek bir istikamette yürümesini teminde, basın başlı başına bir kuvvet, bir mektep, bir rehberdir.’ 
Teknolojinin her geçen gün gelişmesiyle görsel ve yazılı medyanın yanında sosyal medya da kamuoyunu yönlendiren birer medya organı olarak yer almaktadır.  Anlık haberleşme, bilgi paylaşımının günden güne arttığı çağımızda, basın mensuplarının üzerine düşen sorumluluk her zamankinden daha fazladır.  Zor şartlarda mesai mefhumu gözetmeksizin fedakârca çalışmalarını sürdüren, işine emek ve gönül veren gazetecilerimiz doğru ve tarafsız haberleriyle kamuoyunun bilgilenmesinde önemli bir rol oynamaktadır. 
“BASIN MENSUPLARIMIZLA TÜRKİYE YÜZYILI’NDA BİRLİK VE BERABERLİK İÇİNDE ÇALIŞACAĞIZ”
İlçemizde gerek ulusal basın temsilcilerimiz, gerekse yerel basın mensuplarımız Seydikemer’imizde gelişen haberleri görsel ve yazılı medya organlarına taşıyarak, vatandaşların doğru ve hızlı bilgilenmesi için çaba sarf ediyorlar. İlçemizin tanıtımında da büyük rol oynayan basın mensuplarımızın her zaman yanlarında olduk, olmaya da devam edeceğiz. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına girdiğimiz ve Türkiye Yüzyılının başladığı 2023 yılında da ulusal ve yerel basın mensuplarımızla ilçemizin gelişmesi için, vatandaşlarımızın doğru ve tarafsız habere ulaşmalarını sağlamak için birlik ve beraberlik içinde çalışacağız. 
Bu vesileyle gece gündüz demeden, halkın haber alma hakkı için fedakârca çalışan basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyor, meslek hayatlarında mutlu ve başarılı bir yıl geçirmelerini temenni ediyorum. Ebediyete intikal eden basın mensuplarımızı da rahmetle anıyorum.” İfadelerini kullandı. 

Bakmadan Geçme