Başkan Karayiğit: Çiftçi 5 bin TL'yi almalı

Fethiye Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit, Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar'ın çiftçilerin devlet tarafından verilen 5 bin TL ödemeyi alması için yaptığı çalışmalar hakkında bildi verdi.

  • 627
Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Başkan Karayiğit: Çiftçi 5 bin TL'yi almalı

Çiftçilere 5 bin TL emekli ikramiyesi son dakika gelişmeleri gündemdeki yerini koruyor. Cumhuriyet Bayramı'nın 100. yılına özel olarak 12 milyondan fazla çalışmayan emekliye 5000 TL ikramiye ödemeleri gerçekleştirildi. Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) üye emekliler kapsam dışında bırakılırken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan konuya ilişkin talimat gelmişti.

Fethiye Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit, Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar’ın çiftçilerin devlet tarafından verilen 5 bin TL ödemeyi alması için yaptığı çalışmalar hakkında bildi verdi.

Başkan Karayiğit: Çiftçi 5 bin TL'yi almalı

Fethiye Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit, yaptığı açıklamada şunları söyledi:
Genel Başkan Şemsi Bayraktar’a yaptığı çalışmalar için teşekkür ediyorum. Çiftçilerin 5 bin lira ödemeli alması ısın Sayın Bayraktar uzun zamandır emek veriyor. Bayraktar tarafından bakanlar ile çeşitli görüşmeler yapıldı. İnşallah çiftçiler bu ücretten yararlanır.

Çiftçiler odadan kayıt sildiriyor
10 gündür çiftçiler gelip kayıt sildiriyor. Fakat bu kayıt sildirenler aktif çiftçiler değil. 1980-1990 yılında kayıt olup sonrasında odaya gelmeyen çiftçiler kayıtlarını sildirmeye geliyorlar. Bu çiftçiler aidat ödemekte de zorlanıyor fakat biz yardımcı oluyoruz.

Çiftçinin üretmesi lazım
Cuma pazarında bir çiftçimiz artan maliyetlerden dolayı ve devlet tarafından verilen 5000 lira parayı alamadığı için çiftçiliği bırakıp odadan da kayıt sildireceği konuda bir açıklama yapmış. 5000 lira için pazarda satış yapan bir çiftçinin bu işi bırakması akıl işi değil. Ayda 4 kere pazara çıkan bir çiftçi 5000 lira için işini bırakmaz. Fakat maliyetleri öne sürüyorsa bu konuda bir şey diyemem. Çiftçinin üretmesi lazım. Biz elimizden gelen desteği vermekte hazırın. Herkes odamıza gelebilir.”
 

Bakmadan Geçme