Başkan Karaca'nın Büyük Sunumu Perşembe Günü FBKM'de

Fethiye Belediye Başkanı ve aynı zamanda CHP'nin Belediye Başkan adayı Alim Karaca 2019-2024 döneminde yaptığı hizmetlerin detaylarını ve 31 Mart yerel seçimlerini tekrar kazanması halinde 2024–2029 döneminde gerçekleştirmeyi planladığı projelerini 7 Mart 2024 Perşembe günü saat: 13.00'da, Özer Olgun Kültür Merkezi'nde yapacağı sunumda kamuoyu ile paylaşacak.

  • 389

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’nın 5 yıllık hizmetlerinin anlatılacağı lansmanda, bugüne kadar gerçekleştirilen hizmetler ve önümüzdeki döneme ilişkin projeler kamuoyuna sunulacak. Görevde bulunduğu süre zarfında özellikle Muğla Büyükşehir Belediyesi ile uyum içinde gerçekleştirdiği büyük altyapı yatırımlarıyla dikkat çeken Alim Karaca döneminde, MUSKİ, AYDEM ve ilgili haberleşme şirketleriyle 3 milyar 647 milyon TL’den fazla yatırım yapıldı. Ölüdeniz’e atık su arıtma tesisi kazandırılırken, Fethiye Atık Su Arıtma Tesisi’nin kapasitesi iki katına çıkarıldı.
“Makyaj Değil, Kalıcı Çözüm” sloganıyla gerçekleştirilen büyük altyapı ve üstyapı çalışmalarının yanı sıra, Karaca döneminde Fethiye’de çayın 5 yıl boyunca 1 Lira’ya satıldığı, ucuz ve kaliteli hizmet alınabilen Halkevleri zinciri kuruldu. Yine 2019-2024 döneminde 3 farklı yerde halk plajları hizmete sokuldu.
Çalış sahil bandının tamamen yenilenmesi, ilçenin ana arterlerinin sıcak asfaltla kaplanması, trafiğin sıkıştığı noktalara akıllı kavşaklar yapılması, Değirmenbaşı okullar bölgesine Atatürk Spor Salonu, çeşitli mahallelere sosyal tesisler, Alzhemier Gündüz Yaşam Merkezi, Down Kafe ve Language Kafe açılması, Çalış köprüsünün restore edilmesi gibi hizmetlere imza atan Karaca, Çalış’ta tenis kortlarının, Foça’da Civcili Ahmet Ağa Meydanı’nın yenilenmesi, şehir girişindeki kavşakların peyzajlarının yapılması gibi çalışmalarıyla da dikkat çekti.
Belediyenin ihtiyaç duyduğu asfaltın üretileceği emülsiyon tesisini Fethiye’ye kazandıran Karaca, ilçede 3 yeni köprüyü hizmete açtı. Yeşil alan ortalamasını Avrupa standartlarına çıkartabilmek amacıyla son 5 yılda Fethiye’de 17 adet yeni park yapıldı. Bazı semt pazarlarının üstü kapatıldı. Pazaryeri mahallesindeki pazar alanının üstü Güneş Enerjisi Sistemi ile kapatılarak, güneş enerjisiyle elektrik üretecek şekilde projelendirildi. 
Başkan Alim Karaca, yüksek maliyetlerle araç kiralama dönemine son vererek, belediyenin araç harcamalarında tasarruf sağladı. Bu amaçla, belediyenin araç filosuna 60’tan fazla yeni araç dahil edildi. 
Tüm bu çalışmaların yanı sıra, modern çağın bir gereği olarak, çevresel faaliyetlerde de önemli çalışmalara imza atıldı. Fethiye körfeziyle ilgili anlık veri akışı sağlayacak olan, tam 600bin Euro değerindeki akıllı şamandıra faaliyete geçirildi. Smartium Clean projesi ile denizdeki atıkların hızlı bir şekilde toplanması, kirliliğin azaltılması için çalışmalar başlatıldı.  
Özellikle pandemi döneminde gerçekleştirilen sosyal yardımlar, 6 Şubat büyük deprem felaketinde bölgeye onlarca TIR ile gönderilen binlerce ton yardım malzemesi, “Hoşgeldin Bebek” kampanyası, ihtiyaç sahiplerine ve yerel esnafa destek olunması amacıyla hayata geçirilen “Belediyem Kart” projesi, özellikle evden çıkamayan ihtiyaç sahipleri ve yaşlı vatandaşlara her gün evlerinde sıcak yemek sağlayan Aşevi projesi gibi pek çok sosyal proje de kamuoyu tarafından takdirle karşılandı.
Fethiye Belediye Başkanı ve aynı zamanda CHP’nin Belediye Başkan adayı Alim Karaca 2019-2024 döneminde yaptığı tüm bu hizmetlerin detaylarını ve 31 Mart yerel seçimlerini tekrar kazanması halinde 2024-2029 döneminde gerçekleştirmeyi planladığı projelerini anlatacağı, 7 Mart 2024 Perşembe günü saat: 13.00’da, Özer Olgun Kültür Merkezi’nde düzenlenen sunuma tüm yurttaşları davet etti.
 

Bakmadan Geçme