Başkan Karaca, 'Fethiye'de 21 pozitif vaka var'

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, korona virüsü sürecinde Fethiye'de 21 pozitif vaka olduğunu söyledi. Muğla genelinde 247 pozitif vakanın olduğunu hatırlatan Başkan Karaca, ilçe genelinde 140 bin maske dağıtıldığını kaydetti.

  • 17729
Başkan Karaca, 'Fethiye'de 21 pozitif vaka var'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Dost Gazetesi Muhabiri Fatih Dereli'nin haberine göre; Sokağa çıkma kısıtlamalarının bir ay daha devam etmesi gerektiğini vurgulayan Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, hafta sonu kısıtlamanın olmamasından dolayı tüm önlemlerin aldığını belirtti. Her anlamda halka ve esnaflara destek olacaklarının altını çizen Başkan Karaca, önümüzdeki günlerde 70 bin maskenin daha Fethiye halkına dağıtılacağını dile getirdi. 

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca yaptığı açıklamada, “Belediye personelimizle birlikte mesai kavramı gözetmeden gece gündüz mücadele veriyoruz. Türkiye geneline baktığımız zaman Muğla ili olarak çok iyi bir konumdayız. Yeni gelen bilgilere göre Muğla genelinde 247 pozitif vaka var. Fethiye’de ise 21 pozitif vaka var. Bölgemizde yaşayan vatandaşlarımız hijyen kurallarına uyduğu takdirde 1 ay içinde 21 pozitif vakayı sonlandırıp, ilçemizi bu virüs vakasından kurtarmış olacağız. Tek başıma verdiğimiz bir mücadele değil. İlçe Başkanımız, Kadın Kolları Başkanımız ve Gençlik Kolları Başkanımız ve gönüllü terzilerimizle birlikte mücadele veriyoruz. Şu ana kadar 140 bin maskeyi vatandaşlarımıza dağıttık. 70 bin maskeyi de önümüzdeki günlerde dağıtacağız. Fethiye’de vatandaşlarımıza maske sıkıntısı çektirmedik. Sadece maske değil, maddi manevi her konuda vatandaşlarımızın yanında olmaya onların huzuru ve mutluluğu için çalışmaya devam edeceğiz. Cumhuriyet Halk Partili belediyelerin Türkiye’de yapılan son anketlere göre oylarında artış var.  Önümüzdeki günlerde Fethiye’de yapılan anketi de göreceksiniz. Partizanlık yapmadan her kesime ulaşarak çalışıyoruz. Bu süreçte yanımızda olan tüm dostlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Sayın Vekilimiz Suat Özcan’ın da verdiği desteklerden dolayı teşekkür ederim. Halkımızın evinde rahat ve huzurlu yaşayabilmesi için çalışmaya devam edeceğiz” dedi. 

SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASI 1 AY DAHA DEVAM ETMELİYDİ 
Yayınlanan genelgeyle önümüzdeki hafta sonu Fethiye’de sokağa çıkma kısıtlaması olmamasını değerlendiren Başkan Karaca, “Bana sorarsanız sokağa çıkma kısıtlamasının 1 ay daha devam etmesi gerektiğine inanıyorum ve bayram sonuna kadar da şehir girişlerinin engellenmesini istiyorduk. Şu an vaka sayısı stabil gidiyor. Biz her zaman önlemimizi alıyoruz. 1 ay sonunda da hijyen kurallarına uyduğumuz takdirde inşallah sıfırlanacak. Büyükşehirlerden ilçemize girişlerin engellenmesi bizi rahatlatıyor. Ancak kısıtlama olmayan yerlerden girişler tehlike arz ediyor. Vatandaşlarımız dikkatli olsunlar. Turizm paydaşlarımız ve iş yeri sahibi arkadaşlarımız zor durumdalar. Yaptığımız Olağanüstü Meclis Toplantısında vatandaşlarımızı rahatlattık. Katı atık bedellerini, kiraları, işgaliye bedellerini erteledik. Daha önce halkımıza ve esnafımıza destek olacağımızın sözünü vermiştik. Destek olmaya devam edeceğiz. Devletimiz tarafında bu haftadan sonra sokağa çıkma yasağının tekrar uygulanmasını istiyoruz. Denetimlerimiz devam edecek” diye konuştu. 


 

Yorumlar 6
Pavel Artuskof 09 Mayıs 2020 11:15

Çalışmalarınızı takdir ediyorum . Ya halk duyarsız , ya yaptırımlar yetersiz . Marketlerin önünde , ATM önlerinde , sanayide , tedbili bir şekilde dolaşın , 65 yaş üstü insanları göreceksiniz . Halkın büyük çoğunluğunun maskesiz olduğunu tesbit edeceksiniz , market ve benzeri yerler 65 yaş üstü insanları nasıl kabul ediyorlar . Bana göre bu 65 yaş üstü kaldırılmalı , tedbir almayanlar o tip iş yerlerine alınmamalı . Kişiler arası mesafe uygulamasına riayet edenler o kadar az ki . Bu önlemler alınmazsa Kovid19 yayılmaması için bir neden yok . Bunlar için bir önlem alırsanız , gelecek için daha iyi olacağını düşünüyorum . Hayırlı , başarılı çalışmalar diliyorum .

Sezer 08 Mayıs 2020 19:43

Başkanımız maske dağıtıldı diyor ama biz hiç görmedik. Pazar yerinde zabıtaya da sorduk bizde maske yok dediler. Eczaneden bekledik oda olmadı.

Biz Göcek mh.yaşıyoruz.Valla bize hiçbir maske gelmedi... 08 Mayıs 2020 15:57

İyi güzelde,

Halil Günay 08 Mayıs 2020 14:43

Ben Fethiyede oturuyorum bu güne kadar ne belediyeden maske aldık ne de belediyenin böyle bir hizmeti olduğunu duymadım.

Günay genç 08 Mayıs 2020 13:37

Sayın başkana katılıyorum yasaklar devam bunca emekler boşa gidecek insanlar malesef kuralları ihlal eden sayısı çok fazla bide yurtdışı yurtiçi girişler çıkışlar yasak kalkınca burası çini geçecek hastaneleryetersiz buranın halkı olarak tedirginiz

Neşe Kaya 07 Mayıs 2020 20:38

Sayın başkanımıza katılıyorum. Hafta sonları sokağa çıkma kısıtlaması devam etmeli. İnsanlar yassk kalkınca tehlike bitti sanıp rahat davranacaklardır. Mallesef dün araçla trafikte seyir halinde iken 10 larca yabancı plakalı araç gördüm. İnşallah vaka sayılarımız artmaz

Bakmadan Geçme