BAŞKAN KARACA'DAN 18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ MESAJI

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 108. yıldönümü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

  • 450
BAŞKAN KARACA'DAN 18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ MESAJI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Başkan Karaca 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi ile ilgili mesajında şu ifadeleri kullandı:
“18 Mart; bu güzel vatan topraklarını her türlü zorluğa ve yokluğa rağmen, canları pahasına koruyan kahraman atalarımızın vatan sevgisinin ne demek olduğunu dünyaya gösterdikleri şanlı bir tarihtir. Bu zafer Türk milletinin üstün gayreti ve Mustafa Kemal Atatürk’ün askeri dehası ile Anadolu’nun ebediyen bir Türk yurdu olarak kalacağını dünyanın sömürgeci devletlerine haykıran bir destan olarak şanlı tarihimizdeki yerini almıştır.
Tarih boyunca özgürlük ve bağımsızlığını, milli birlik ve bütünlüğünü her şeyin üstünde tutan, bu uğurda büyük bedeller ödeyen yüce milletimiz, hiçbir zaman esaret altında yaşamayı kabul etmemiş, canından aziz bildiği kutsal vatanını canı ve kanı pahasına korumasını bilmiştir. Verdikleri mücadeleyle Çanakkale Boğazı’nı geçilmez kılarak düşmanlarının dahi takdirini kazanan atalarımız ile ne kadar gurur duysak azdır. Vatan topraklarını korumak için en çetin koşullar altında bile canlarını vermekten çekinmeyen şehitlerimiz, ülkemizin varlığının, birlik ve beraberliğinin güvencesi olarak sonsuza kadar milletimizin gönlünde yaşamaya devam edeceklerdir.
Bugün bizlere düşen görev; şehitlerimizin kanlarıyla sulanan ve bizlere emanet edilen bu kutsal toprakları, atalarımızın kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’ni sonsuza kadar yaşatmak, birlik ve bütünlüğümüzü korumak, bizi biz yapan değerlerimize sahip çıkarak, bizden sonraki nesillere devretmektir.
Milletimizin İtilaf Devletleri’ne karşı büyük bir mücadeleyle kazanmış olduğu zaferin 108. yıldönümünde, başta cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, vatan uğruna can vermiş tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Ruhları şad, mekânları cennet olsun. Kahraman gazilerimizi de ayrıca saygıyla, sevgiyle selamlıyorum. Ne mutlu Türk’üm diyene!”

Bakmadan Geçme