Başkan Karaca, Basın İle Kahvaltıda Buluştu

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla gazeteciler ile kahvaltıda buluştu.

  • 638
Başkan Karaca, Basın İle Kahvaltıda Buluştu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Gazetecilerin günün kutlayan ve özgür basının sesinin çıkması gerektiğini belirten Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, “Özgür basının sesinin çıkması gerektiğini, ahlaki değerler boyutunda ve hukuk boyutunda her zaman konuşması gerektiğini, eleştirilmesi gerekirse her kim olursa olsun eleştirilmesi gerektiğini savunan insanlar olarak maalesef üzülüyorum. Ülkemiz özgürlük alanında 180 ülke arasında 149. sırada bulunuyor. Bu da bizim adımıza üzüntü verici bir durum” dedi. 

BAŞKAN KARACA, “BASIN EMEKÇİERİ İLE SIK SIK BİR ARAYA GELİYORUZ”
Basın emekçileri ile sürekli bir araya geldiklerini ve bölge sorunlarını aktardıklarını belirten Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, “Öncelikle davete icabınızdan dolayı teşekkür ediyorum. 24 Temmuz bilindiği üzere basın emekçileri günü. Sansürün kaldırılış yıl dönümü 1948 yılında ilan edilen bu gün ile ilgili çeşitli süreçlerde kutlamalar yapılmış ama farklı siyasi krizlerden dolayı da sıkıntılı günler de olmuştur. 24 Temmuz’da yapmak isterdik ama sizlerin de farklı programlarınızdan dolayı ve hafta sonuna denk gelmesinden ötürü bugün yapma gereği hissettik. Biz sadece Fethiye’de ki esnafımızla değil ülkemizin çeşitli noktasında görev yapan basın emekçisi arkadaşlarımızla da sık sık bir araya geliyoruz. Bölgenin sorunlarıyla ilgili onlara farklı bilgiler veriyoruz. Bugün yine öğleden sonra ulusal basınımızla ve uluslararası yayın yapan kuruluşlarla birlikte bugün çekimlerimiz olacak. Bunların hepsi bölgemizin tanıtımı adına yapılan çalışmalar” ifadelerini kullandı. 

KARACA, “ÖZGÜR BASININ SESİNİN ÇIKMASI GEREKİYOR”
Basın mensuplarının özgürce sesinin çıkması gerektiğine dikkat çeken Başkan Karaca, “Ben her zaman şunu savunmuşumdur: Sizler de gördüğünüz gibi görev sürem boyunca daha önce ki belediye başkanlığım döneminde de özgür basının sesinin çıkması gerektiğini, ahlaki değerler boyutunda ve hukuk boyutunda her zaman konuşması gerektiğini, eleştirilmesi gerekirse her kim olursa olsun eleştirilmesi gerektiğini savunan insanlar olarak maalesef üzülüyorum. Ülkemiz özgürlük alanında 180 ülke arasında 149. sırada bulunuyor. Bu da bizim adımıza üzüntü verici bir durum. Ben isterim ki bütün basın mensuplarımızın biraz önce ifade ettiğim gibi ahlaki değerlere önem vererekten hukuki boyutta özgürce düşüncelerini ifade edebilsin ve dediğimiz gibi yanlışı aksettirebilsin. Biz de sorumluluk makamında insanlar olaraktan Fethiye Belediye Başkanı olarak 3,5 yıldır gerçekten ahlaki değerler bazında ve gerçekten hukuka önem verip bizimle ilgili yapılan her türlü olumlu eleştirilere açık olduğumuzu sizler de gördünüz. Asla baskıcı bir üslup kullanmadık. Bölgemizde ki bütün basın mensuplarına belediye ve şahsım olarak destek olmaya özen gösterdim. Destek olmaya da devam edeceğim” şeklinde konuştu.

BAŞKAN KARACA, “ZOR ŞARTLARDAN GEÇİYORUZ”
Bir çok unsurun basının özgürce yayın yapabilmesine engel olduğuna da değinen Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, “Zor şartlardan geçiyoruz. Sizler de zor şartlardan geçiyorsunuz. Bunu biliyorum. Birçok unsur sizin özgürce yayın yapabilmenize engel olduğunu görüyoruz. Umarım önümüzde ki süreç içerisinde bunlar değişecektir. Özgür basın yine istediği şekilde özgürce düşüncelerini ifade edebilecektir diye düşünüyorum. Bizler sıkıntılı süreçlerden geçtiğimizi sadece ülke ekonomisi adına değil bölgedeki fikirlerin ve düşüncelerin eyleme dönüşebilmesi ve rahatça özgürce ifade edilebilmesi adına maalesef bir baskı altında olduğumuzu sizler de görüyorsunuz. Ben hayatım boyunca birçok yerde yöneticilik yaptım. Daha önce de belediye başkanlığı yaptım. Bu ikinci dönem belediye başkanlığım ama ilk defa farklı siyasi görüşteki insanların ayrıştırıldığını görüyorum. Bu durum bizleri fazlasıyla üzüyor ve rahatsız ediyor. Ben tekrardan ülkemin her noktasındaki insanları bir ve beraber olarak bu ülkenin ortak değerlerine sahip çıkan bütün inşalarla birlikte özgürce yaşamalarını diliyorum. Tekrardan sizlere bugün ki davete icabınızdan dolayı çok teşekkür ediyorum. Ayrıca yanımızda bir basın emekçisi var. Erol Dolu abimize de Kıbrıs’ta ki başarısından dolayı kendilerine çok teşekkür ediyorum. Sadece Kıbrıs’ta değil ülkemizin birçok noktasında Fethiye’yi tanıtıyor. Bu yönde de çok güzel etkinlikleri var. Kalemi de düzgün bir abimizdir. Bundan dolayı da kendisini bu başarısından dolayı tebrik ediyorum. Tekrardan bütün basın emekçisi dostlarımızın gününü tebrik ediyorum” dedi. 
 

Başkan Karaca, Basın İle Kahvaltıda Buluştu
Başkan Karaca, Basın İle Kahvaltıda Buluştu

Bakmadan Geçme