BAŞKAN KANSIZ,' HUKUKİ İŞLEMLERİ PAZARTESİ BAŞLATACAĞIZ'

Gelecek Partisi İlçe Başkanı Sadet Kansız tarafından basın açıklaması yapıldı.

  • 1701
BAŞKAN KANSIZ,' HUKUKİ İŞLEMLERİ PAZARTESİ BAŞLATACAĞIZ'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yapılan basın açıklamasında Başkan Kansız “Gelecek Partisi Muğla İl Başkanı Selahattin Kayaman’ın son günlerde şahsım ve yönetim kurulumuz ile ilgili yapmış olduğu açıklamalar, bizleri bu açıklamayı yapmak durumunda bırakmıştır. Bir il başkanının partisinin ilçe teşkilatlarını tek tek kapanmasına neden olmasının bir hesabı olduğunu düşünüyoruz. Daha önce de diğer ilçelerimizde açılan teşkilatlarımızın kapanmasına ve ilçe başkanlarının istifa etmesine sebep olmuş ve bugün Muğla’da sadece üç ilçemizde teşkilatımız kalmıştır. İl başkanımız kendi partisine üye olanlarla bile görüşerek, üyeliklerini iptal edilmesini istemiş ve tüm ilçe başkanları ve yönetim kurulu üyeleri arasına sürekli nifak sokmuştur. Bizimle ilgili, ilgisiz kişilere yaptığı söylemler sonrasında tepki göstermiş olmamızdan dolayı bu kez parti tüzüğüne aykırı işlem yaparak, bizi görevden aldığını beyan etmiştir. İl başkanımızın öncelikle parti tüzüğümüzün 28. Ve 29. Maddesini okuması ve anlaması gerekir.
İlçe teşkilatı olarak il başkanlığımızdan 28. Maddede yer alan gerekçelerin tutanaklarını ve (varsa) yönetim kurulu karar defterinin örneğini talep ettik. Ayrıca kendisi hakkında hukuki işlemlerimizi, pazartesi günü başlatıyoruz ve genel merkezimize de bu konuyu götürüyoruz.
Yaptığı bu işlem parti tüzüğümüze aykırı bir işlemdir. Bugüne kadar partimizin zarar görmemesi için birçok konuda sustuk. Ancak Kayaman bizim bu tutumumuzu yanlış değerlendirmiş olmalı ki böyle mesnetsiz hareketlere yöneliyor. Kendisiyle ilgili tüm yasal başvurularımızı ve parti genel merkezi nezdinde girişimlerimizi yapacağımızı tüm Fethiye halkına ve kamuoyuna duyururuz” dedi.
 

Bakmadan Geçme