Başkan Çıralı, 'Akaryakıtta acil ÖTV ve KDV muafiyeti sağlanması gerekiyor'

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı şunları söyledi

  • 724
Başkan Çıralı, 'Akaryakıtta acil ÖTV ve KDV muafiyeti sağlanması gerekiyor'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

“Yüksek enflasyon ve artan maliyetlerle zaten zor durumda olan işletmelerimiz ve vatandaşlarımız Rusya-Ukrayna Savaşı’yla birlikte yeni bir yükün daha altına girmiş gözüküyor. Savaş nedeniyle tüm dünyada yükselen petrol fiyatları akaryakıta zam olarak yansımaya devam ediyor. Geçen 2 Mart’ta benzine 88 kuruş, motorine ise 1 lira 51 kuruş zam geldiği açıklanmıştı. Dün bir kez daha benzinin 53 kuruş, motorinin ise 1 lira 33 kuruş zamlandığını duyurdu. Son olarak bu gece benzine 69 kuruş, motorine ise 84 kuruş zam beklendiği haberini aldık. Bu zamlarla birlikte son bir yılda motorine yüzde 198, benzine yüzde 158 oranında zam yapılmış oldu.
Pandeminin de etkisi ile uzun zamandır ekonomik sorunlarla mücadele eden üyelerimiz, kur artışları, elektrik zammı ve şimdide akaryakıt zamları ile darbe üstüne darbe yiyor. Akaryakıt fiyatlarındaki artış tarım ve taşımacılık sektörümüz başta olmak üzere tüm sektörlerimizi etkiliyor. Artan maliyetler ve kar marjının düşmesi akaryakıt istasyonlarımızı bile kapanma noktasına getirmiş durumda. Tüm bu gelişmeler vatandaşımıza ise yüksek enflasyon olarak geri dönüyor. Vatandaşımızın alım gücü her geçen gün düşmeye devam ediyor.Haber

Sorunların çözümü noktasında akaryakıt fiyatlarında acil ÖTV ve KDV muafiyeti sağlanması gerekiyor. En azından dünyadaki petrol fiyatları normal seviyelere gelene kadar bu muafiyetin sağlanması, ekonomik çarkların dönmesi ve işletmelerimizin faaliyetlerine devam edebilmesi açısından büyük önem taşıyor.”

Bakmadan Geçme