Başkan Aras'a Önemli Uluslararası Görev
Sosyalist Enternasyonal Konseyi toplantısında Ahmet Aras Yerel ve Bölgesel Yönetimler Başkanlığına seçildi.

İspanya Başbakanı ve Sosyalist Enternasyonal Başkanı Pedro Sánchez’in başkanlığında, altı kıta, 81 ülkeden 89 tam üyeyi kapsayan Sosyalist Enternasyonal Konseyi, Cumhuriyet Halk Partisi’nin ev sahipliğinde İstanbul’da toplandı.
Toplantıda, Pedro Sánchez Sosyalist Enternasyonal Yerel ve Bölgesel Yönetimler Başkanlığı’nın kuruluşunu açıkladı. Yerel ve Bölgesel Yönetimler Başkanlığı’na Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras seçildi.
CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in başkan yardımcılığı, CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke’nin Kadın Sosyalist Enternasyonal başkan yardımcılığı görevlerinden sonra Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras da Sosyalist Enternasyonal Yerel ve Bölgesel Yönetimler Başkanlığı’na seçildi.
Bakmadan Geçme





