Başkan Alim Karaca'dan 1 Mayıs Mesajı

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü münasebetiyle bir kutlama mesajı yayımladı.

  • 571
Başkan Alim Karaca'dan 1 Mayıs Mesajı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Mesajında; en yüce değer olan emeğin her şeyin üstünde olduğunu ve her sene 1 Mayıs’ta emeğin, alın terinin, çalışmanın gücünün kutlandığını ifade eden Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, “göreve seçildiği günden bu yana işçilerin emeklerinin karşılığını almasına büyük önem verdiğini” vurguladı.
Başkan Karaca “Daha eşit, daha adil, daha güzel bir dünya inşa etmek için çalışan tüm emekçilerin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutluyorum” dedi.
ABD’deki işçilerin, 1 Mayıs 1886 tarihinde, günde 12 saat yerine 8 saat çalışma talebiyle başlattıkları mücadele esnasında yaşanan kanlı olayların ardından, 1889 yılında tüm dünyada 1 Mayıs gününün “Birlik Mücadele ve Dayanışma Günü” olarak kabul edildiğini hatırlatan Başkan Alim Karaca mesajında şu ifadelere yer verdi: 
“Tam 134 yıldır 1 Mayıs günü tüm dünyada emekçilerin birlik, beraberlik, dayanışma ve mücadelelerinin sembolü olarak kutlanıyor. Bizler yüzü emeğe dönük, sosyal demokrat insanlarız. Emek en yüce değerdir ve mutlaka hak ettiği şekilde karşılık bulması gerekir. İşçilerin, emekçilerin mutsuz oldukları bir iklimde sağlıklı üretim, gelişme ve ilerleme mümkün değildir. Emeğin ve sermayenin uyumu, ancak emeğe hak ettiği değerin verilmesiyle sağlanabilir. Bu uyum olmadan, sağlıklı bir çalışma ortamı mümkün olamaz.
1000’den fazla çalışanı bulunan bir belediyenin başkanı olarak; emekçinin alın terinin gerçek değerini bulduğu, sömürünün, haksızlıkların, eşitsizliklerin, adaletsizliklerin ve ezilenlerin olmadığı, çalışanların insanca, kimseye muhtaç olmadan, aileleriyle birlikte gelecek endişesi taşımadan yaşayabildiği, aydınlık, adil ve güzel bir gelecek görme umuduyla, en başta belediyemizdeki mesai arkadaşlarım olmak üzere tüm emekçilerin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü en samimi duygularımla kutluyorum. 
Bu vesileyle, bu özel günde tüm işçilerimizin yanında olduğumu bir kez daha vurguluyorum. Emeğin, emekçinin, alın terinin, dayanışma ve yardımlaşmanın günü olan 1 Mayıs’ın birlik, beraberlik, dayanışma ve mücadele ruhumuzu daha da güçlendirmesini diliyorum. Tüm işçilerimizin, emekçilerimizin 1 Mayıs Bayramı kutlu olsun!”
 

Bakmadan Geçme