BAŞKAN AKDENİZLİ: 'ÇANAKKALE ZAFERİ, MİLLİ MÜCADELEMİZE İLHAM KAYNAĞI OLMUŞTUR'

Seydikemer Belediye Başkanı Bayram Önder Akdenizli, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 108. yıl dönümü dolayısıyla yayınladığı mesajında 'Tarihin en ihtişamlı direniş destanı olan Çanakkale Zaferi'nin 108. yıl dönümünü büyük bir onur, övünç ve heyecanla kutluyoruz' ifadelerini kullandı.

  • 785
BAŞKAN AKDENİZLİ: 'ÇANAKKALE ZAFERİ, MİLLİ MÜCADELEMİZE İLHAM KAYNAĞI OLMUŞTUR'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Seydikemer Belediye Başkanı Bayram Önder Akdenizli, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 108. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Sömürgeci devletlere karşı yurdun dört bir yanından gelerek büyük bir dirayet ve cesaretle dünyaya meydan okuyan yüz binlerce vatan sevdalısının, Çanakkale’de dünya tarihinde eşi benzeri görülmemiş bir destan yazdığını dile getiren Başkan Akdenizli; “108 yıl önce Aziz Türk milleti, büyük bir kahramanlık örneği sergileyerek, vatanına duyduğu sevgi ve inançla Çanakkale’de destan yazmıştır. Büyük bir yokluk içindeki Türk milletinin yüreğindeki iman gücünün, bağımsızlık tutkusunun her şeyin üzerinde olduğu Çanakkale’de kazanılan zaferle tarihin sayfalarına altın harflerle yazılmıştır. Çanakkale’de kazanılan büyük zafer, sömürgeci dünya devletlerinin planlarını alt üst etmiş, tarihin akışını değiştirmiştir. Bu zafer Anadolu’nun ebediyen bir Türk yurdu olarak kalacağını dünyanın sömürgeci devletlerine haykıran bir destan olarak şanlı tarihimizdeki yerini almıştır. Çanakkale Zaferi’nin Türk milletine en büyük armağanı, şüphesiz Mustafa Kemal Atatürk olmuştur. Çanakkale’de Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının kazandığı zafer, Millî Mücadelede milletimize örnek olmuş, yokluk içindeki milletimize ilham kaynağı olmuştur. 
Dünya tarihine altın harflerle yazılan 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 108’inci yılını büyük bir onur, övünç ve heyecanla kutlarken, her karış toprağı şehit kanlarıyla sulanan ülkemizi bugün de aynı azim, inanç ve kararlılıkla korumalıyız. Türk Milletinin yüksek karakteri tarih boyunca her zorlukta kendini göstermiş ve göstermeye de devam ediyor. 11 ilimizi etkileyen deprem felaketiyle karşı karşıya kalan milletimiz, depremden sonra gösterdiği birlik, beraberlik ve kenetlenme duygusuyla tüm dünyaya bir kez daha örnek olmuştur. İnanıyorum ki Devlet millet el ele vererek bu zor günlerin de üstesinden geleceğiz.  
Bu duygu ve düşüncelerle 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 108. yıl dönümü dolayısıyla Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere vatanını canından aziz bilerek ‘Çanakkale Geçilmez’ dedirten kahraman şehit ve gazilerimizi saygı ve minnetle anıyorum” ifadelerini kullandı.
 

Bakmadan Geçme