Başkan Akarken: 'Haziran'da Ekmeğe Zam Yok

Muğla Yiyecek Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Esnaf Odası Başkanı Güven Akarken, kamuoyunda ekmek fiyatına ilişkin bilgi kirliliği bulunduğuna vurgu yaparak, Haziran ayında ekmeğe zammın öngörülmemekte olduğunu söyledi.

  • 321
Başkan Akarken: 'Haziran'da Ekmeğe Zam Yok
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Muğla Yiyecek Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Esnaf Odası Başkanı Güven Akarken, ekmek fiyatına ilişkin gündemi yaptığı yazılı açıklamayla değerlendirdi.

Başkan Akarken, ekmek fiyatına ilişkin kamuoyunda bilgi kirliliğinin yaşandığını, bu nedenle de yanlış anlaşılmaların oluştuğuna vurgu yaparak, Haziran ayında ekmeğe herhangi bir zammın öngörülmediğini, böyle bir zammın gündeme gelmesinde ekmek maliyetindeki un, işçilik, maya, yakıt ve diğer masrafların belirleyici olduğuna dikkat çekti.

ÖNÜMÜZDE AYLARDA KG FİYATI 25 OLAN EKMEĞİN KG FİYATI 35 OLACAK

Toprak Mahsulleri Ofisi’nin fırıncıya verdiği 1 çuval uygun fiyatlı 50 kilogramlık unun 350 TL olması dolayısıyla ekmek fiyatlarının bugüne kadar regüle edildiğini ancak Mayıs ayı sonu itibari ile bu uygulamanın sonlanarak, 1 çuval unun 600 TL’ye çıktığını ifade eden Güven Akarken, açıklamasına şöyle devam etti:

“Asgari ücrete son bir yılda yüzde 107, Temmuz ayında ise, yüzde 34 oranında zam geldi. Dolayısıyla fırıncı esnafının ayakta kalması için fiyat ayarlaması zaruriyeti doğmuş ve bir değişiklik hasıl olmuştur. Fırıncı esnafımızın üretime devam etmesi ve kaliteli ekmek üretmesi gerekiyor. Bunun yanında ekmeğin temel gıda maddesi olduğunu da gözden kaçırmadan işin vicdanı boyutu ile de değerlendirilerek, en uygun fiyatı belirlemeliyiz. Bugüne kadar bu düstur ile hareket ettik. Önümüzdeki aylarda bugün kilogram fiyatı 25 lira olan ekmeğin kilogram fiyatı 35 lira civarında olacağını öngörmekteyiz.”

Bakmadan Geçme