Başhekimden Koronavirüsle mücadele açıklaması

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Turhan Togan, koronavirüse karşı kurum olarak yapılan mücadele ile ilgili açıklama yaptı. Başhekim Togan 'Kurumumuz genel hizmetleri yanı sıra aynı zamanda pandemi hastanesidir. Poliklinik hizmetlerimiz sadece MHRS sistemi ya da 182 üzerinden alınacak randevulu ve acil hastalara hizmet vermek kaydıyla hasta kabulüne devam etmektedir.' dedi.

  • 2265
Başhekimden Koronavirüsle mücadele açıklaması
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Başhekim Doç. Dr. Turhan Togan açıklamasında hastane olarak alınan tedbir ve çalışma anlatarak, vatandaşlara da bazı uyarılarda bulundu.
Togan açıklamasında şu ifadeleri kaydetti; “Sayın hastalarımız, kurumumuz genel hizmetleri yanı sıra aynı zamanda pandemi hastanesidir. Poliklinik hizmetlerimiz sadece MHRS sistemi ya da 182 üzerinden alınacak randevulu ve acil hastalara hizmet vermek kaydıyla hasta kabulüne devam etmektedir. 
*Pandemi nedeniyle Acil durumu olmayan hastaların, öncelikle Aile Hekimliklerinden hizmet almayı tercih etmesi oldukça önem arz etmektedir.
*Pandemi nedeniyle öncelikle Covid hastalarına yönelik tedbirler alınmıştır ve ilgili servis düzenlemeleri yapılmıştır.
Ayrıca; Ameliyathane, Bronkoskopi, Endoskopi, Radyoloji, Acil Cerrahi Operasyonlar, Doğum, Girişimsel İşlemler, Onkoloji hastaları, Diyaliz, Travmalar, Koroner Anjiografi, Acil Vakalar gibi özel hasta gurupları öncelikli olmak üzere her branştan poliklinik hizmetleri önem arz eden hasta gurupları için devam etmektedir.
Öncelikli ameliyatlar; oluşturduğumuz cerrahi bilim kurulunun kararları doğrultusunda planlamaları yapılmaktadır. Elektif yani aciliyeti olmayan ameliyatlar ertelenmiştir.
Kronik hastalığı olan hastalarımızın takiplerinin de hekimlerimiz tarafından kontrollerinin sağlanması hususunda dikkatli olunması önem arz etmektedir.
Poliklinik Muayenelerinde Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar:
* Hastanemize Maskesiz Hasta Kabul Edilmemektedir (Maskeniz Yoksa Size En Yakın Danışma Noktamızla İletişime Geçilebilir).
* Kurumumuz Girişlerinde Isı Ölçümü Devam Etmektedir.
* Hastane İçinde koridor başlarında belirli alanlarda el dezenfektanları mevcuttur (Ayrıca Eller Sık Sık Su ve Sabun ile en az 20 dakika yıkanmalıdır). 
Maalesef Pandemi devam etmektedir. COVİD-19 riskine karşı hastanede uzun süre beklememek için randevu saatinizden en az 15 dakika önce gelmeniz yeterli olup,  maskenizi hiç çıkartmadan, burnunuzu açıkta bırakmadan takmanız ve 1.5 metre mesafe kuralına dikkat etmeniz; bulaş olmaması, hastalığın yayılmasının önlenmesi ve hastane çalışanlarının da korunabilmesi için çok önemlidir. 
*Poliklinik Hizmetlerinde 1,5 Metre Sosyal Mesafe Kuralına Uyarak Beklenmelidir.
*Poliklinik Bekleme Salonlarındaki Oturma Alanlarında Birer Boşluk Bırakılarak Oturulmalıdır.”
Hastaneye mümkün mertebe yalnız gelmeniz ve muayene ve tetkik işlemleriniz biter bitmez hastaneden ayrılmanız gerektiğini tekrardan hatırlatmak istiyorum.
*Hastanemizde Uzun Süre Beklemeniz Gerekiyorsa Mümkün Oldukça Açık Alanlarda Veya Hastane Bahçesinde Sosyal Mesafeye Uyarak Beklenmelidir.
* Tıbbi Tanıtım Elemanları ve Ziyaretçiler İle İlgili Kısıtlamalara Devam Edilmektedir.
Tüm dünyayı ve ülkemizi tehdit eden Korona Virüs hastalığının etkisinin artarak devam ettiğini ve kurallara uymamız gerektiğini lütfen UNUTMAYALIM. 
“MASKE + 1,5 METRE FİZİKİ MESAFE + EL HİJYENİ” tedbirlerine mutlaka uyalım.
Sağlık camiasına destekleriniz ve Anlayışınız için teşekkür eder, sağlığınız ve sağlığımız için hep birlikte bu belirtmiş olduğumuz kurallara uymanızı önemle rica eder, sağlıklı günler dilerim.”
 

Bakmadan Geçme