Balık av yasağı 15 Nisan'da başladı

Ülke genelinde balık av yasağı 15 Nisan'da başladı. Yasak Karadeniz, Marmara ve Ege Denizinde 01 Eylül 2021, Akdeniz'de ise 15 Eylül 2021 tarihine kadar sürecek. Endüstriyel balıkçılık için uygulanan yasaktan küçük balıkçılar muaf tutulacağı öğrenildi. Fethiye'deki küçük balıkçılar yasaktan muaf tutuldukları için avlanmaya devam edebilecek. 

  • 2167
Balık av yasağı 15 Nisan'da başladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Denizlerde av yasağı 15 Nisan itibarıyla başladı. Yasak, denizlerde trol ve gırgır ağları ile avcılık yapan balıkçılar için Karadeniz, Marmara ve Ege Denizinde 01 Eylül 2021, Akdeniz’de ise 15 Eylül 2021 tarihine kadar geçerli olacak. Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, 15 Nisan itibarıyla av yasağının başladığını, endüstriyel balıkçılığın duracağını ve küçük balıkçıların devam edeceğini söyledi. Fethiye’deki balıkçılar, ufak çaplı teknelere yasağın olmadığını avlanmaya devam edeceklerini kaydedip, yasakların gırgır ve trol tekneleri kapsadığını belirttiler. 

HERKES DUYARLI OLMALI 
Muğla Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak avcıları uyararak, “Avcılık faaliyetlerini sürdüren gırgır gemileri ile trol gemileri için, av yasağı başladı. Deniz canlılarının habitatını korumak ve yumurtlama sürecini sağlıklı bir şekilde tamamlayabilmelerini sağlamak amacıyla 15 Nisan 2021 itibarı ile av yasağı başladı.  Karadeniz, Marmara ve Ege Denizinde 01 Eylül 2021, Akdeniz’de ise 15 Eylül 2021 tarihinde ise av yasağı bitecek ve av sezonu yeniden başlayacak. Geleneksel yöntemlerle (Ağ-Paraketa) avcılık yapan kıyı balıkçılarımız ise 5/1 numaralı Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını düzenleyen tebliğde belirtilen şartlara uymak kaydıyla yıl boyunca avcılık faaliyetlerini sürdürebileceklerdir. Su canlılarını korumak ve sürdürülebilirliğini sağlamak amacıyla herkesi av yasağına uymaya ve duyarlı olmaya davet ediyorum” dedi. (ONUR ÇADIR) 


 

Balık av yasağı 15 Nisan'da başladı
Balık av yasağı 15 Nisan'da başladı

Bakmadan Geçme