Balcı Adaylığını Açıkladı

23 Eylül Cumartesi günü yapılacak CHP Muğla 38. Olağan İl Kongresi öncesi, Marmaris İlçe Başkanı Zekican Balcı il başkanlığına adaylığını açıkladı.

  • 1537

23 Eylül Cumartesi günü yapılacak CHP Muğla 38. Olağan İl Kongresi öncesi, Marmaris İlçe Başkanı Zekican Balcı il başkanlığına adaylığını açıkladı.

Mevcut İl Başkanı Hüseyin Erol’un il başkanlığı için adaylığını açıklamasının ardından CHP Muğla il başkanlığına adaylığını açıklayan ikinci isim olan Zekican Balcı; “Büyük Türk Milleti’ni yeniden ayağa kaldıracak olan tıpkı yüz yıl önce olduğu gibi Cumhuriyet Halk Partisi ve Cumhuriyet Halk Partililerdir” dedi.

23 Eylül Cumartesi günü Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi’nde yapılacak olan CHP İl Kongresi öncesinde Marmaris İlçe Başkanı Zekican Balcı da parti binasında yaptığı açıklamayla adaylığını duyurdu.


Zekican Balcı, adaylık açıklamasında şu ifadeleri kullandı; “Çok değerli ilçe başkanlarım, belediye başkanlarım, milletvekillerim, Cumhuriyet Halk Partisi Muğla örgütünün çok kıymetli mensupları, cefakâr yol arkadaşlarım ve değerli basın mensupları… Hepinizi saygıyla selamlıyorum.
Benim için çok önemli bir günde yanımda olduğunuz ve Muğla’mızın çeşitli ilçelerinden gelerek beni yalnız bırakmadığınız için hepinize ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum. Hafta sonu gerçekleştireceğimiz CHP Muğla 38. Olağan İl Kongresinin partimiz ve Muğla’mıziçin hayırlı olmasını diliyor, yeni dönemde göreve talip olan adaylara başarılar diliyorum.
Değerli Yol Arkadaşlarım; Zaferleri ve mazisi insanlık tarihiyle başlayan yüce Türk Milleti, AKP faşizmi sebebiyle tarihinin en karanlık günlerini yaşıyor. Neredeyse çeyrek asırdır ülkemizi yöneten tek adam rejimi, halkımızı sefalete ve cehalete mahkum etti. Hedefi muasır medeniyetler seviyesine yükselmek ve onu aşmak olan bir ülkeyi, beceriksizlikleri ve liyakatsizlikleri sebebiyle 3. Dünya ülkeleri seviyesine indirdiler. Bizler, 14 Mayıs ve 28 Mayıs’ta gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Genel Seçimlerinde, milletimizi içine düştüğü bu karanlık kuyudan çıkarmak için büyük mücadeleler verdik. Edirne’den Ardahan’a, Sinop’tan Adana’ya kadar yurdun dört bir yanında ruhu vatanseverlik ateşiyle yanan Cumhuriyet Halk Partililer olağanüstü bir gayretle çalıştılar. Halkımıza gerçekleri aktarmak; hırsızlığın, yolsuzluğun ve yoksulluğun bu coğrafyanın kaderini olmadığını, milletin egemenliğinin üzerinde hiçbir gücün tesis edilemeyeceğini anlatmak için sokak sokak dolaştık. Zulmü arşa değmiş olan sarayın iktidarını yıkıp halkın iktidarını kurmaya çok yaklaştık ancak başarılı olamadık. Verdiğimiz onca emeğin karşılığını alamamak, kurduğumuz hayallerin gerçekleşmesini görememek hepimizi çok üzdü.

Kıymetli dostlarım, değerli yol arkadaşlarım;Yaşadığımız tüm bu olumsuzluklara rağmen yeniden ayağa kalkmak zorundayız. Büyük Türk Milleti’ni yeniden ayağa kaldıracak olan ise tıpkı yüz yıl önce olduğu gibi Cumhuriyet Halk Partisi ve Cumhuriyet Halk Partililerdir. Cumhuriyet Halk Partisi’ni ayağa kaldıracak olan ise örgütsel irade ve tabanın birlikteliğidir. İlkelere inanmış ve tek yürek olmuş bir örgütün karşısında hiçbir güç duramaz. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına girerken, Büyük Atatürk’ün bizlere göstermiş olduğu hedefe daha sağlam adımlarla yürümek zorundayız.“Güç, acıdan doğar!” Acılarımızdan ve tecrübelerimizden aldığımız güçle, sefaletin ve cehaletin bu toprakların kaderi olmadığını yine ve yeniden ispat edecek olan bizleriz. İşte bu yüzden, Gençliğe Hitabeden aldığım talimat ve tüm devrimci ruhumla CHP Muğla İl Başkanlığı’na aday olduğumu büyük bir mutluluk ve gururla sizlerle paylaşmak istiyorum.

“Bağımsızlık benim karakterimdir” diyen Mustafa Kemal Atatürk’ün evladı olarak hiç kimseden icazet almadan, hiç kimsenin adamı olmadan siz değerli partililerimizin karşısındayım. Tek isteğim ve hedefim 100 yıllık bir çınar olan partimizin Muğla’da daha iyi yerlere gelmesine katkı sunmak ve muasır medeniyetler seviyesine ulaşma mücadelesinde milletime hizmet etmektir. Güzel şeyler; İnandığında, Daha güzel şeyler; Sabrettiğinde, En güzel şeyler ise hiç vazgeçmediğinde gelir. Hiç vazgeçmeyenlerle çıktığımız bu yolda beni cesaretlendiren ve yoluma yoldaş olan ilçe başkanlarıma, belediye başkanlarıma, milletvekillerime ve tüm partililerimize sonsuz teşekkür ederim.

Çok değerli partili ailem;Ben ve ekip arkadaşlarım; Katılımcı, demokratik ve güçlü bir Muğla örgütü vizyonuyla yola çıkıyoruz. Büyük CHP Muğla ailesinin her bir ferdini kucaklayıp, hiç kimseyi ötekileştirmeden partimizi daha da büyüteceğiz. Bodrum’dan Seydikemer’e, Kavaklıdere’den Datça’ya kadar Muğla siyasetinin 13 ilçemize eşit yayılmasını sağlayıp hiçbir ilçemizin kendisini değersiz hissetmesine müsaade etmeyeceğiz. Bu partinin gerçek emekçileri olan İlçe Başkanlarımıza, kadın ve gençlik kollarımıza hak ettikleri değeri gösterecek ve sırtlarındaki ağır yükü hafifleteceğiz. Muğlalı gençlerimizin partimizi yeniden yuvaları olarak görmelerini sağlayıp burayı bir siyaset akademisine çevireceğiz. 35.000 kişilik büyük CHP Muğla ailesi olarak tek yürek olup önümüzdeki yerel seçimlerden gerçek bir zaferle çıkacağız. Küçük olsun benim olsun anlayışına sarılmadan, üyelerimizin aktif bir şekilde siyasete katılmalarını sağlayacağız.

Değerli dostlarım;Üye ile ön seçim şartının en büyük savunucusunun Muğla örgütü olması için yola çıkıyoruz. “Dünyayı harekete geçirecek olan önce kendini harekete geçirsin” diyen Socrates’in sözünden ilham alarakönce Muğla’yı harekete geçirmek sonra da partimizi iktidara taşımak için yola çıkıyoruz. Kısacası hepinizin gurur duyacağı, tüm Türkiye’ye örnek olacak bir örgüt oluşturmakve en önemlisi de örgütümüzün yeniden İl binamızdan yönetilmesi için sizlerden destek istiyoruz. Yakın gelecekte daha güzel bir ülkenin vatandaşları olabilmek için birlikte çalışacağız birlikte başaracağız!”
 

Bakmadan Geçme