• Haberler
  • Güncel
  • Bakanlığın Muğla'da sit alanındaki kaçak yapılar hakkındaki yıkım kararı gerilimi arttırdı, Yapı sahipleri yıkım ekibinin önünü kesti

Bakanlığın Muğla'da sit alanındaki kaçak yapılar hakkındaki yıkım kararı gerilimi arttırdı, Yapı sahipleri yıkım ekibinin önünü kesti

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından alınan kararda, Muğla'da sit alanlarına kaçak şekilde yapıldığı tespit edilen yapılar için yıkım kararı alınmıştı. Yapı sahipleri kararı uygulamak isteyen belediyenin yıkım ekiplerine zor anlar yaşattı.

  • 1005

"Bakanlığın Aldığı Yıkım Kararını Belediye Uyguluyor"

Menteşe İlçesi Kıran Mahallesinde yapı sahipleri, sit alanına yapılan kaçak yapıların yıkım kararı sonrası köye gelen ekiplerin yolunu kesti. Yaşanan olayın ardından Menteşe Belediyesi tarafından açıklama yapıldı.

Açıklamada, "Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığının Müfettişlerince tespiti yapılan yapı yasağı bulunan sit alanlarındaki yapılar ve aynı bakanlıklar müfettişlerince imar barışı süresince usulüne uygun olmayan yapı kayıt belgesi almış olan yapıların yine bakanlık kontrolünde yıkımları yapılmaktadır. 
Yıkımı yapılacak olan yapılar idari ve hukuki yargı süreçleri tamamlanarak yıkım kararları kesinleşen yapılardır. Yasada yıkım işlemleri İlçe Belediyeleri tarafından Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü denetiminde yapılması esas olduğu için yıkımda kullanılan araç gereç ve iş gücü ilçe belediyelerince karşılanmaktadır. Basına ve kamuoyuna saygıyla duyurulur" ifadeleri kullanıldı.

Bakmadan Geçme